Ga naar inhoud

Waarom heb ik een inzittendenverzekering nodig?

Stel: jij en twee collega’s zijn met de zakelijke auto onderweg naar een klantafspraak. Jij veroorzaakt vervolgens als bestuurder een ongeluk. Jouw collega’s, inclusief jijzelf, hebben letsel opgelopen. Jouw collega’s kunnen jou aansprakelijk stellen voor de schade. Deze kosten kunnen zij vervolgens verhalen op je zakelijke autoverzekering. Maar je kunt jezelf niet aansprakelijk stellen. Je hebt namelijk het ongeluk veroorzaakt. Raak je gewond of in het ergste geval invalide, dan worden de kosten hiervan niet vergoed. Denk aan: medische kosten, kosten voor het (tijdelijk) niet kunnen werken, kinderopvang, huishoudelijke hulp etc.

Een inzittendenverzekering is dus niet alleen belangrijk voor al jouw passagiers, maar ook voor jezelf als bestuurder. Daarnaast is de dekking ook geldig tijdens privéritten.

Een inzittendenverzekering is niet verplicht, maar dus zeker wel aan te raden. Voorkom hoge kosten na een auto-ongeval en laat iedereen, inclusief jijzelf, met een gerust hart je zakelijke auto instappen.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?