Ga naar inhoud

Heb ik een inzittendenverzekering nodig bij de zakelijke WA+ autoverzekering?

Het is niet verplicht om een inzittendenverzekering af te sluiten bij uw zakelijke WA+ autoverzekering, maar het kan zeker handig zijn. Alleen met deze dekking bent u als bestuurder namelijk ook goed verzekerd voor schade en letsel na een auto-ongeval.

Veroorzaakt u als bestuurder een auto-ongeluk en heeft iedereen in de auto hierdoor schade of letsel opgelopen? Dan worden alleen uw kosten niet vergoed. Uw passagiers kunnen namelijk u aansprakelijk stellen en de kosten verhalen op uw zakelijk WA+ autoverzekering. U kunt uzelf niet aansprakelijk stellen. Raakt u dus flink gewond of zelfs invalide? Dan komen alle kosten hiervan bij uzelf te liggen. Denk aan: het wegvallen van een inkomen, medische kosten, huishoudelijke hulp, aanpassingen in het huis etc. Voor u als bestuurder is een inzittendenverzekering dus extra belangrijk.

Met de inzittendenverzekering bent u ook verzekerd tijdens privéritten. Daarnaast zijn privéspullen ook gedekt. Per gebeurtenis vergoeden we tot maximaal € 1.000.000.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?