Ga naar inhoud

4 maart 2021Ondernemen

Zelf een huis bouwen voor de verkoop: Arjan de Wal deed het

Veel Nederlanders besloten afgelopen jaar hun huis aan te pakken: eindelijk die nieuwe keuken of tóch die uitbouw. Arjan de Wal had het dan ook druk met zijn bouwbedrijf. Toch weerhield dat hem er niet van om daarnaast ook aan een eigen project te werken. Hij kocht een stuk grond bij hem in de straat en besloot daar een huis op te bouwen. Binnen twee weken nadat het huis af was, was het verkocht. Adviseur Bertus van den Hof hielp hem met de juiste verzekeringen.

Maatwerk

“Ik ben meer van het ondernemen dan van de verzekeringen”, bekent Arjan meteen. “Toen ik Bertus sprak over mijn plannen, kwam ook het huis dat ik wilde bouwen ter sprake. Zelf had ik er niet meteen bij stilgestaan dat ik daar een aparte verzekering voor nodig had.” Bertus vertelt: “Ik spreek Arjan geregeld over zijn plannen voor de komende tijd, om te kijken of de verzekeringen nog passend zijn. Dit project kwam toen ter sprake en triggerde mij, want hier hebben we geen standaard verzekering voor. Ik ben meteen gaan kijken wat we konden doen. Uiteindelijk hebben we maatwerk kunnen leveren met een tijdelijke CAR-dekking.”

Iets waar Arjan erg blij mee was: “Het contact met Bertus is gewoon heel goed. We zitten allebei ook bij de vrijwillige brandweer, wat toch een band schept. Bertus kwam met een voorstel voor de verzekering voor het huis en ik vertrouw hem daar compleet in.” Zo kon Arjan zich zonder zorgen richten op de bouw van het huis.

Samen risico’s delen

Een klein jaar was hij er mee bezig, vooral op de zaterdagen en in de avonduren. Want ook het andere werk ging gewoon door. Met een collega zzp’er verdeelt hij klussen, maar er is werk genoeg in Dwingeloo: “Samen kunnen we wat grotere klussen aannemen en het is ook fijn om samen de risico’s te delen. En er is werk genoeg, we komen Dwingeloo bijna niet uit. Voor heel 2021 zitten we al vol.”

Of hij nog eens zelf een huis gaat bouwen, weet hij dan ook nog niet. “We hebben het al hartstikke druk met andere klussen en ik wil eerst dit project afronden, daarna kijk ik weer verder.” Hij denkt weleens na over verdere uitbreiding, met meer zzp’ers of misschien personeel: “Maar daar komen weer heel andere dingen bij kijken, qua administratie bijvoorbeeld. En ik wil zelf ook graag actief blijven op de bouwplaats. Als het in de toekomst zo ver komt, weet ik in ieder geval dat ik Bertus kan bellen voor de verzekeringen.”

“Dat advies wil ik ook zeker mee geven: neem gerust contact met ons op als je nieuwe plannen hebt met je bedrijf, dan kunnen wij meedenken over de juiste verzekeringen”,  aldus Bertus.

Deel dit bericht