Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de zakelijke aanhangwagenverzekering

Ja. Het eigen risico bedraagt € 250,- per schadegeval.

In principe niet. Op de groene kaart van de trekkende auto staat de code 'AF'. Dit wil zeggen dat de auto inclusief een aanhanger is verzekerd voor het toebrengen van schade aan anderen. Maar aan de grens van Duitsland, Polen en Spanje kan men u vragen naar een aparte groene kaart voor de aanhangwagen. Vraag dus tijdig een groene kaart aan als u naar deze landen wilt gaan of erdoorheen wilt rijden.

Als u bij het afsluiten van de verzekering heeft vermeld dat u er dieren mee vervoert, dan is schade door dieren inderdaad meeverzekerd.

Nee, u bouwt geen no-claimkorting op.

Met deze verzekering kunt u een aanhanger, boot- of paardentrailer verzekeren. Ook voor een oplegger kunt u deze verzekering afsluiten.

Uw aanhangwagen, oplegger, paardentrailer of verkoopwagen kan op veel manieren beschadigen. Bijvoorbeeld door een aanrijding of als u het slachtoffer van vandalisme bent. Ook kan de aanhangwagen worden gestolen. Met deze verzekering bent u in deze gevallen verzekerd.

Nee, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is alleen verplicht voor motorrijtuigen. Voor de aanhangwagen geldt dat niet. De aanhangwagen is in het verkeer meeverzekerd op de verzekering van het trekkende motorrijtuig. En daarbuiten op uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

U bent verzekerd tegen schade aan uw eigen aanhangwagen, oplegger, paardentrailer, boottrailer of bagagewagen. Bijvoorbeeld door schade door een aanrijding, brand, storm of diefstal.

Niet elke schade is verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan:

  • schade aan uw lading en schade aan de dieren die u in uw aanhangwagen vervoert;
  • de kosten voor herstel of vervanging van versleten onderdelen;
  • schade opgelopen tijdens de verhuur van uw aanhangwagen;
  • schade door slijtage, vocht en langzaam werkende (weers)invloeden;
  • schade aan banden, tenzij gelijktijdig ook een andere gedekte schade aan de aanhangwagen is ontstaan.

Wilt u precies weten in welke situaties u verzekerd bent en in welke niet? Lees dan de voorwaarden.

Ja, dat is zeker mogelijk. U kunt dan het best contact opnemen met een Univé-adviseur om de mogelijkheden te bespreken.