Ga naar inhoud

Welke bijgebouwen zijn verzekerd op de opstalverzekering?

Met de Opstalverzekering Basis is het woongedeelte en alle hieraan vastgebouwde bouwdelen die bij de woning horen verzekerd. Alle vrijstaande bouwdelen bij de woning op hetzelfde adres zien wij als bijgebouwen. Geef deze op wanneer u de premie berekent.  

Tuinhuis 

Een tuinhuis is standaard meeverzekerd op de woonverzekering. Is ruitbreuk meeverzekerd? Dan is het glas in het tuinhuis ook verzekerd. Je bent verzekerd voor ruitbreuk als dit op de polis staat. 

Een sauna in een bijgebouw is verzekerd op de opstalverzekering. Bijvoorbeeld de sauna in een tuinhuis. Ook een losse sauna is verzekerd. 

Veranda of overkapping 

Zowel een aangebouwde als losstaande veranda of overkapping is standaard meeverzekerd op de woonverzekering. Is ruitbreuk meeverzekerd? Dan is het glas in de veranda ook verzekerd. Je bent verzekerd voor ruitbreuk als dit op de polis staat. 

Hobbykas 

Een hobbykas is een kas in de tuin waarin je bijvoorbeeld een moestuin onderhoudt. Een hobbykas is niet verzekerd op de woonverzekering. Ook niet als de aanvullende Ruitbreukdekking op de polis staat. Dit geldt voor zowel kassen van glas als van kunststof. Het is niet mogelijk dit bij ons te verzekeren. 

Andere zaken die geen onderdeel zijn van je huis zijn ook niet verzekerd. Denk aan zonweringen, (schotel)antennes en vlaggenmasten.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?