Ga naar inhoud

Welke bijgebouwen zijn verzekerd op de opstalverzekering?

Met de opstalverzekering zijn het woongedeelte en alle hieraan vastgebouwde bouwdelen die bij de woning horen verzekerd. Alle vrijstaande bouwdelen bij de woning op hetzelfde adres zien wij als bijgebouwen. Op je polisblad staat hoeveel vierkante meter aan vrijstaande bijgebouwen verzekerd is. Geef deze door bij het afsluiten van je verzekering.

Tuinhuis  

Een tuinhuis is standaard meeverzekerd op de woonverzekering. Is ruitbreuk meeverzekerd? Dan is het glas in het tuinhuis ook verzekerd. Je bent verzekerd voor ruitbreuk als dit op de polis staat.  

Een sauna in een bijgebouw is verzekerd op de opstalverzekering. Bijvoorbeeld de sauna in een tuinhuis. Ook een losse sauna is verzekerd.  

Veranda of overkapping

Zowel een aangebouwde als losstaande veranda of overkapping is meeverzekerd op de woonverzekering. Is ruitbreuk meeverzekerd? Dan is het glas in de veranda ook verzekerd. Je bent verzekerd voor ruitbreuk als dit op de polis staat.  

Hobbykas  

Een hobbykas is een kas in de tuin waarin je bijvoorbeeld een moestuin onderhoudt. Een hobbykas is niet verzekerd op de woonverzekering. Dit geldt voor zowel kassen van glas als van kunststof. Het is niet mogelijk dit bij ons te verzekeren. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?