Ga naar inhoud

Je garagebox verzekeren

Door je garagebox te verzekeren, vermijd je hoge kosten als er schade is. Bij Univé valt een garagebox onder je woonverzekering, als deze op hetzelfde adres staat als je huis. Als hij op een ander adres staat, heb je een aparte verzekering nodig voor je garagebox. Hoe het precies zit, lees je op deze pagina. 

Ik wil een garagebox op mijn adres verzekeren 

Een garagebox op hetzelfde adres als je woning telt bij Univé als een bijgebouw van je huis. Daarom hoef je deze niet apart te verzekeren. Als je een opstalverzekering hebt, valt je garagebox hier ook onder. Dit geldt niet alleen voor een losse garagebox, maar ook voor een garage die vastzit aan je woning. 

Ik wil een garagebox op een ander adres verzekeren

Als je garagebox op een ander adres geregistreerd staat, moet je deze wel apart verzekeren. Dit kun je regelen via een adviseur van Univé. Wil je een afspraak maken met één van onze adviseurs? Ga dan langs een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

De grootte van je garagebox

Garageboxen of andere bijgebouwen met een oppervlakte tot 60 m² zijn standaard verzekerd met je opstalverzekering. Is je garagebox groter dan 60 m²? Geef dit dan aan bij het afsluiten van je woonverzekering. Heb je al een woonverzekering afgesloten en daarna pas een garagebox laten bouwen of vergroten? Dit kun je doorgeven via Mijn Univé, de Univé App of via één van onze adviseurs.

Hoe kan ik de spullen in mijn garagebox verzekeren? 

Om de spullen in je garagebox te verzekeren, heb je een inboedelverzekering nodig. Als de garagebox op hetzelfde adres staat als je huis, vallen de spullen hierin onder je inboedelverzekering. Staat je garagebox geregistreerd op een ander adres? Dan moet je hiervoor een aparte inboedelverzekering afsluiten.  Dit regel je via een Univé-adviseur.

Bekijk onze inboedelverzekering

Hoe regel ik een garagebox verzekering?  

Als je garagebox op het terrein van je woning staat, heb je alleen een opstalverzekering voor je woning nodig om deze te verzekeren. Dan is je garagebox automatisch meeverzekerd als bijgebouw. Heb je nog geen opstalverzekering? Bij Univé sluit je deze gemakkelijk online af.  

Premie berekenen opstalverzekeringMeer over onze opstalverzekering