Ga naar inhoud

Uw garagebox

Als u in huis te weinig ruimte hebt, biedt een garagebox uitkomst voor het stallen van uw spullen. Maar moet u een garagebox eigenlijk apart verzekeren? Of valt een garagebox onder uw opstalverzekering? Lees verder voor alle informatie over het verzekeren van een garagebox bij uw huis of een externe garagebox. 

Moet ik mijn garagebox apart verzekeren? 

Als u uw garagebox wilt verzekeren tegen schade, vraagt u zich misschien af of hier een aparte verzekering voor nodig is. Het antwoord hangt af van de locatie van uw garagebox. Staat uw garagebox op hetzelfde adres geregistreerd als uw woning? Dan hoeft u deze niet apart te verzekeren. Een garagebox op hetzelfde adres als uw woning telt namelijk als een bijgebouw van uw huis. Dit geldt niet alleen voor een losse garagebox, maar ook voor een garage die vastzit aan uw woning. 

Als uw garagebox op een ander adres geregistreerd staat, moet u deze wel apart verzekeren. Dit kunt u regelen via een adviseur van Univé. Wilt u een afspraak maken met één van onze adviseurs? Ga dan langs een Univé-winkel bij u in de buurt. 

Zijn de spullen in mijn garagebox automatisch meeverzekerd? 

Om de spullen in uw garagebox te verzekeren, heeft u een inboedelverzekering nodig. Maar moet u voor uw garagebox dan een aparte inboedelverzekering afsluiten? Dit hoeft alleen als uw garagebox op een ander adres geregistreerd staat dan uw woning. Als de garagebox op uw eigen terrein staat, vallen de spullen hierin onder uw inboedelverzekering. Staat uw garagebox geregistreerd op een ander adres? Dan moet u hiervoor een aparte inboedelverzekering afsluiten.  

Bekijk onze inboedelverzekeringen

Hoe regel ik een garagebox verzekering?  

Als uw garagebox op het terrein van uw woning staat, heeft u alleen een opstalverzekering voor uw woning nodig om deze te verzekeren. Dan is uw garagebox automatisch meeverzekerd als bijgebouw. Heeft u nog geen opstalverzekering? Bij Univé sluit u deze gemakkelijk online af.  

Bereken uw premieMeer over onze opstalverzekeringen

Wilt u een garagebox verzekeren die op een ander adres geregistreerd staat? Dan moet u dit regelen via een Univé-adviseur.