Ga naar inhoud

Schade tijdens verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Dan wil je natuurlijk graag dat alles vooraf goed geregeld is. Niet alleen op het gebied van klussen, verbouwen en het verhuizen zelf, maar ook op financieel gebied. Je hypotheek is vast al rond als je weet dat je definitief gaat verhuizen. Maar heb je ook aan je inboedelverzekering gedacht? 

Is schade tijdens de verhuizing verzekerd? 

Tijdens je verhuizing zijn de spullen van je inboedel soms verdeeld over meerdere plekken. Ze staan deels in je oude huis, deels in je nieuwe huis en er is misschien ook een deel onderweg tijdens het vervoer van je huisraad. Er kunnen tijdens een verhuizing dan ook verschillende dingen gebeuren. Zoals een kast die tijdens het vervoer flink beschadigd raakt. Of een verhuizer die je wasmachine van de trap laat vallen.

Het is daarom fijn om te weten dat vanaf het moment dat je de sleutel krijgt van je nieuwe huis, je inboedel op je nieuwe adres bij Univé ook verzekerd is. Net als je inboedel op je oude adres. En dat voor zes maanden lang.  

Hulp van een erkend verhuisbedrijf 

Hulp van een verhuisbedrijf kan ideaal zijn want de verhuizers kunnen dan al het zware werk voor je verrichten. Daarbij zorgen zij zelf ook voor een verzekering. Kies je voor een erkende verhuizer, dan is schade aan je spullen meestal goed verzekerd. Bij sommige verhuizers hoeft dat niet altijd het geval te zijn, dus check dat vooraf goed in de voorwaarden.  

Hulp van vrienden en schade tijdens verhuizing 

Extra hulp bij het verhuizen is altijd fijn. Met vrienden of familie gaat je verhuizing dan ook veel sneller. Daar komt bij dat het in de meeste gevallen ook nog eens een stuk gezelliger is. Houd er wel rekening mee dat je eigen inboedelverzekering geen schade dekt die je vrienden aanrichten. Als er zoiets is gebeurd, kunnen zij hun eigen aansprakelijkheidsverzekering gebruiken om de schade te vergoeden. Hier geldt meestal wel een maximumbedrag voor. 

Inboedel verzekerd bij verhuizing: andere premie 

De premie van je inboedelverzekering kan anders worden op het moment dat je gaat verhuizen. De premie wordt namelijk voor een deel bepaald door het postcodegebied van je nieuwe huis. Zo kan het zijn dat je misschien meer of juist minder premie moet betalen als je verhuisd bent. Dit heeft te maken met het feit dat in sommige gebieden het risico op diefstal en schade hoger is. Ook de grootte van je woning is van belang voor het berekenen van de premie. 

Nu jouw inboedelverzekering afsluiten 

Ben je voor je nieuwe huis nog op zoek naar een nieuwe inboedelverzekering? Maak dan slim gebruik van onze online rekentool. Daarmee bereken je vooraf precies welke maandpremie bij jouw verzekering hoort. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. Sluit hieronder direct je nieuwe inboedelverzekering af. 

Premie berekenen inboedelverzekering