Ga naar inhoud

Stormschade door een boom: wat vergoedt je verzekering?

Tijdens een zware storm kan het gebeuren dat er een boom omvalt. Deze kan vallen op straat, maar ook op je huis, schuur of tuin. Bij Univé ben je hiervoor verzekerd. We leggen je uit hoe het precies zit.

Met welke verzekering is stormschade door een boom verzekerd? 

Je huis en bijgebouwen zijn verzekerd tegen stormschade met de opstalverzekering. De spullen in je huis zijn verzekerd tegen stormschade met de inboedelverzekering. Wil je je spullen om je huis ook verzekeren tegen stormschade? Dan heb je de aanvullende Buitenshuis dekking nodig bij je inboedelverzekering. Met stormschade bedoelen we schade die ontstaan is door wind, regen of overstroming bij windkracht 7 of hoger. We checken de windkracht altijd bij het KNMI. 

Man verwijderd omgevallen boom voor de verzekering

Welke schade door een omgevallen boom is verzekerd? 

Als er een boom omvalt tijdens een storm, dan wil je goed verzekerd zijn. Het repareren van de schade die de boom heeft veroorzaakt kost geld. Ook het opruimen van de boom kost geld. Bij Univé verzekeren we het volgende: 

  • De schade die de boom heeft veroorzaakt aan je huis of je dak. Valt de boom bijvoorbeeld op je dak, dan vergoeden we de reparatie van het dak. 
  • Het verwijderen van de boom van je huis of tuin. Het in stukken zagen en wegbrengen van de boom vergoeden we niet.  
  • Het voorkomen van schade door een boom. Bijvoorbeeld het kappen van een boom als deze tijdens of na een storm op je huis kan vallen. Of als er een tak geknapt is tijdens de storm en deze dreigt te vallen op je huis. Dit noemen we bereddingskosten. 

Boom omgevallen door de storm op je schutting en je verzekering 

Is er tijdens de storm een boom gevallen op je schutting? Je schutting is gelukkig verzekerd tegen stormschade. Is deze schutting de erfafscheiding? Dan kan het zijn dat je deze deelt met je buren. Dat betekent dan ook dat je de kosten voor reparatie of vervanging deelt met je buren. Daarom is je schutting voor 50% verzekerd. De andere 50% is verzekerd bij de verzekering van je buren. 

Hoeveel vergoeding krijg ik van de verzekering bij stormschade door een boom? 

Heb je stormschade aan je spullen? Dan krijg je een vergoeding van ons. Hoeveel je terugkrijgt hangt af van een aantal dingen. Zijn je spullen niet ouder dan vijf jaar op het moment van schade? Dan krijg je van ons de nieuwwaarde. Dit is het bedrag dat op dit moment nodig is om een nieuw, gelijkwaardig exemplaar (van dezelfde kwaliteit en soort) van je beschadigde of gestolen inboedel te kunnen kopen.  

Zijn je spullen ouder dan 5 jaar? Als door gebruik of veroudering de dagwaarde van je spullen minder is dan 40% van de huidige nieuwwaarde, vergoeden wij de dagwaarde. Dat is de waarde die je spullen op dat moment hebben. Als de dagwaarde hoger is dan 40% van de kosten voor iets nieuws (nieuwwaarde), dan krijg je de nieuwwaarde. In onze afschrijvingslijst staat hoe we de dagwaarde berekenen en welke uitzonderingen er zijn.  

Heb je flinke schade nadat een boom tijdens de storm is gevallen op je huis? Dan zorgen we ervoor dat je je huis weer helemaal kunt repareren of herbouwen. Dat noemen we garantie tegen onderverzekering. Bij stormschade aan je woning heb je een verplicht eigen risico van € 250. Dit trekken we van je vergoeding af.

Stormschade door een boom melden bij je verzekering 

Heb je na een storm schade door een omgevallen boom? Dan kun je deze melden via Mijn Univé of de Univé App. Na de schademelding ontvang je meestal binnen 4 werkdagen bericht van Univé. Je kunt de status volgen in Mijn Univé en de Univé App.  

Heb je enorme schade? Dan kun je dit niet online melden. Bel dan naar de Univé Alarmcentrale op 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar.  

Gelukkig kun je stormschade door een boom melden bij je verzekering. Maar het is natuurlijk fijner als je helemaal geen schade hebt.  

Lees meer over stormschade voorkomen

Andere stormschade verzekeren 

Wil je goed verzekerd zijn tegen stormschade? Bijvoorbeeld bij stormschade aan je dak, stormschade aan je tuinhuis of stormschade aan je dakgoten? Met de woonverzekering van Univé heb je een garantie tegen onderverzekering. Naast stormschade ben je ook verzekerd voor schades. Bijvoorbeeld schade door brand, inbraak of huisongelukjes. 

Bereken de premie van je woonverzekering