Ga naar inhoud

Is een inboedelverzekering verplicht?

In Nederland is een inboedelverzekering niet verplicht. Toch is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee zijn uw spullen verzekerd tegen verschillende calamiteiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld brand, waterschade, extreem weer of diefstal bij een inbraak. Dit kan voor grote financiële schade zorgen. Het goed verzekeren van uw eigendommen voorkomt dit.

Bereken uw premie

Wat dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alles in uw huis dat bij een verhuizing meegenomen kan worden. Denk daarbij aan eigendommen als meubels, kleding, laptops en andere apparatuur, decoraties en servies. Dus niet spullen die aan het huis zelf vastzitten.

Waarom is een inboedelverzekering nodig?

Ongeluk zit in een klein hoekje. Bijvoorbeeld een lekkende waterleiding, een hevige storm, of een brand in uw huis. Nare gebeurtenissen die flinke schade kunnen veroorzaken aan uw (waardevolle) eigendommen. Om financieel op zulke situaties voorbereid te zijn, is een goede inboedelverzekering noodzakelijk. Hiermee krijgt u (een groot deel van) de schade vergoed.

Hoeveel geld krijg ik terug bij schade?

Hoeveel geld u terugkrijgt bij schade aan uw inboedel hangt af van het type inboedelverzekering dat u heeft. 

Onze inboedelverzekering basis vergoedt schade door brand, storm, inbraak en water. De basisverzekering dekt ook schade door rook, hagel, schroei en regenval. Kostbare inboedel is tot €5000 meeverzekerd en (audio-)apparatuur tot maximaal €10.000.

Schade door vallen of stoten, eigen gebrek of een huishoudelijk ongelukje valt niet onder de basisverzekering. Deze risico's kunt u met een all risk inboedelverzekering verzekeren.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?