Ga naar inhoud

Thuiswerkplek verzekeren

Vanwege de coronapandemie is thuiswerken steeds normaler geworden. Als je thuis werkt, heb je hiervoor ook thuiswerkspullen nodig. Maar hoe zit dit eigenlijk met je verzekering? Op deze pagina lees je meer over het verzekeren van je thuiswerkplek.   

Is mijn thuiswerkplek verzekerd door mijn werk? 

Stel: je bent op kantoor en je laat per ongeluk je koffie over je laptop heen vallen.  Als je laptop van je werk is, ben je hiervoor in de meeste gevallen niet zelf aansprakelijk. Vaak worden de kosten voor deze schade vergoed door je werkgever. Hetzelfde geldt ook voor je werkplek thuis. Wanneer iets van je thuiswerkspullen schade oploopt, dan is je werkgever hier vaak voor verzekerd.  

Dit is vaak zo, maar het is verstandig om voor de zekerheid bij je werkgever te checken hoe het zit met je aansprakelijkheid. Het kan namelijk zijn dat je hiervoor bijvoorbeeld andere afspraken hebt gemaakt binnen je contract.

Mobiele elektronica verzekeren 

Wil je zeker zijn van een vergoeding voor je mobiele elektronica in huis na schade? Kies dan voor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica bij je inboedelverzekering. Met deze dekking zijn je (eigen) mobiele elektronica, zoals je laptop, zowel binnenshuis als buitenshuis verzekerd. Er geldt hiervoor een maximale vergoeding van € 15.000,-. 

Voorbeelden van mobiele elektronica die onder deze dekking vallen zijn:  

Jouw thuiswerkplek verzekeren met Univé 

Werk je veel thuis met je eigen laptop en thuiswerkspullen? Een inboedelverzekering met de aanvullende dekking Mobiele elektronica dekt dan schade en diefstal van je spullen.  

Het afsluiten van een inboedelverzekering of een van onze aanvullende dekkingen doe je bij Univé eenvoudig online. Daarbij kun je meteen de aanvullende dekkingen afsluiten die passen bij jouw wensen. Goed om te weten: je berekent hierbij ook direct de hoogte van je premie. 

Bereken je premie