Ga naar inhoud

Gameconsole bij je inboedel verzekeren

Heb je thuis een (vaste) gameconsole, bijvoorbeeld een Playstation of een Xbox? Dat is geen goedkoop apparaat. Daarom is het wel zo prettig om deze goed te verzekeren. Als je console gestolen wordt of beschadigd raakt, is het namelijk niet goedkoop om deze te vervangen of te repareren. Je kunt jouw gameconsole meeverzekeren bij jouw inboedelverzekering van Univé. 

Mijn gameconsole is uit huis gestolen 

Als er bij jou thuis is ingebroken en dingen gestolen zijn, bijvoorbeeld een gameconsole, doe je eerst aangifte bij de politie. Hierna neem je contact op met jouw verzekeraar om te vertellen dat er is ingebroken. Je kunt dan aangeven wat er gestolen is. 

Is jouw gameconsole gestolen na een inbraak en heb je een inboedelverzekering? Dan heb je recht op een vergoeding. De spelcomputers vallen onder de dekking Diefstalgevoelige inboedel, die standaard voor € 15.000 is meeverzekerd. Heb je meerdere diefstalgevoelige voorwerpen in huis, zoals meerdere spelcomputers? Dan kun je ervoor kiezen om jezelf voor een hoger bedrag te verzekeren binnen deze dekking. Hiervoor betaal je wel een hogere premie.  

Ruitschade bij inbraak 

Bij een inbraak treedt vaak ook schade op aan je huis. Inbrekers breken bijvoorbeeld vaak een ruit om je huis binnen te komen. Dan ben je niet alleen spullen kwijt, maar moet je ook geld betalen om je ruit(en) te laten maken. In deze situatie is het wel zo fijn als je verzekerd bent tegen ruitschade. Dat kan met de aanvullende dekking Ruitbreuk bij je inboedelverzekering. 

Een draagbare spelcomputer verzekeren 

Heb je niet een vaste spelcomputer, maar eentje die je overal mee naartoe kunt nemen? Bijvoorbeeld een PSP of een Nintendo Switch? Dan kan het gebeuren dat je buitenshuis een ongelukje krijgt en schade oploopt. Als je je hiervoor wilt verzekeren, heb je de aanvullende dekking Mobiele Elektronica nodig. Hiermee zijn jouw draagbare elektronica in heel Nederland verzekerd. 

De schade die je in huis oploopt aan jouw draagbare spelcomputer, bijvoorbeeld door brand of een andere oorzaak buiten jouw macht, is standaard meeverzekerd in de inboedelverzekering. Schade door een ongelukje in of buiten je huis, zoals vallen of stoten, is verzekerd met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica. 

Verzeker jouw spullen met Univé 

Met een inboedelverzekering van Univé zijn jouw spullen, inclusief je gameconsole, goed verzekerd. Bijvoorbeeld tegen diefstal, maar ook schade door brand of ongelukjes in huis.  

Jouw inboedelverzekering sluit je bij Univé binnen een paar minuten af via onze website. Daarbij kun je meteen de aanvullende dekkingen kiezen die passen bij jouw situatie. Ook laten we je meteen zien welke premie er bij jouw verzekering hoort. 

Bereken je premie