Ga naar inhoud

Huizenruil koophuis en je verzekering

Je hoeft niet altijd een hotel of een stacaravan te boeken als je op vakantie gaat. Tegenwoordig zijn er dan ook steeds meer mensen die kiezen voor huizenruil. Maar wat is huizenruil precies, en hoe zit het dan met je verzekeringen?

Meld het bij je verzekeraar 

Meld je huizenruil vooraf ook altijd bij je verzekeraar. Doe je dat niet en ontstaat er schade aan je woning of inboedel? Dan heb je kans dat de schade niet of maar voor een klein gedeelte wordt vergoed. 

Het is sowieso goed om vooraf contact op te nemen met je verzekeraar voordat je gaat ruilen of verhuren. Het kan zijn dat je premie en dekking dan worden aangepast. Check bij je verzekeraar:

  • Hoe vaak je mag verhuren  

  • Hoelang je mag verhuren  

  • Of het uitmaakt aan wie je verhuurt  

  • Of een huurovereenkomst verplicht is 

  • Of er een eigen risico geldt   

En wat ook wel handig is om te weten: je bent niet verzekerd voor diefstal en vandalisme door je huurders. Diefstal en vandalisme door anderen is alleen verzekerd als er ingebroken is en er inbraaksporen aan het huis zijn. 

Woonverzekering afsluiten 

Wil je beginnen met huizenruil en zoek je nog een goede inboedelverzekering en/of opstalverzekering? Vul dan onze online rekentool in en ontdek direct je premie. Vul al je gegevens rondom je woonsituatie in en kies als je dat wilt ook je extra dekkingen.  

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering