Ga naar inhoud

Hoekwoning verzekeren

Heb je een hoekwoning of ga je binnenkort in een hoekwoning wonen? Dan wil je deze goed verzekeren tegen schade. Dat kan met een woonverzekering. We leggen je uit hoe het precies zit. 

Welke verzekeringen heb je nodig voor een hoekwoning? 

Met een woonverzekering kun je jouw hoekwoning verzekeren tegen schade. Er is een verschil tussen het verzekeren van het huis zelf en het verzekeren van de spullen. Met een opstalverzekering verzeker je het huis en alles wat eraan vastzit. Dat zijn bijvoorbeeld de muren, de ramen, de keuken en de zonnepanelen. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je hoekwoning. Denk aan je meubels, je televisie, je gordijnen of je tuinset.  

Je kunt je inboedelverzekering uitbreiden met een Mobiele Elektronica dekking. Hiermee verzeker je onder andere jouw telefoon, laptop of tablet buiten je huis in Nederland en tegen ongelukjes in huis. Ook kun je de Buitenshuis dekking kiezen. Hiermee verzeker je jouw spullen tegen schade die buiten je woning ontstaat. Bij je opstal- en inboedelverzekering kun je kiezen voor de Ruitbreuk dekking. Hiermee verzeker je je tegen glasschade. 

Garantie tegen onderverzekering van je hoekwoning 

Het is verstandig om je hoekwoning te verzekeren. Bij Univé krijg je bij je woonverzekering garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat je altijd voor de totale waarde van je woning of spullen verzekerd bent. Als je een schade meldt en dit valt onder je verzekering, dan heb je niet te maken met een maximaal verzekerd bedrag. Je hoeft dan niets zelf bij te betalen. Heb je een grote schade en is je hoekwoning onbewoonbaar? Dan is een vervangende woonruimte ook verzekerd. Net als de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw op te bouwen. 

Schade die je verzekert met de opstalverzekering voor je hoekwoning 

Met de opstalverzekering verzeker je jouw hoekwoning tegen schade door:  

  • Brand  
  • Storm  
  • Inbraak  
  • Overstroming  
  • Ongelukjes in huis, zoals ergens tegenaan stoten 

Schade die je verzekert met de inboedelverzekering voor je hoekwoning 

Met de inboedelverzekering verzeker je de spullen in jouw hoekwoning tegen schade door: 

  • Brand  
  • Storm 
  • Diefstal 
  • Lekkage 
  • Ongelukjes in huis, zoals iets laten vallen 

Wat kost het verzekeren van een hoekwoning? 

Je betaalt iedere maand een premie voor de woonverzekering voor je hoekwoning. Hoeveel je moet betalen hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld van het gebied waar je woont of het bouwjaar van jouw hoekwoning. Wil je precies weten wat het verzekeren van hoekwoning kost? Vul dan onze online rekentool in. Je vult het adres van je woning in en beantwoordt een aantal vragen. Aan de hand van jouw antwoorden berekenen wij de premie. 

Verzekeringen voor je hoekwoning afsluiten 

Wil je goed verzekerd zijn bij schade aan je hoekwoning? Sluit dan een opstal- en/of inboedelverzekering af.  

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.