Ga naar inhoud

10x handige gadgets voor in huis

Er zijn tegenwoordig veel handige gadgets voor in huis te koop. Hiermee kun je dingen in het dagelijks leven, zoals het huishouden, een stukje makkelijker maken. Met zoveel verschillende gadgets het lastig zijn om een keuze te maken. Bekijk daarom onze lijst van de 10 handigste gadgets voor in huis. 

1. Robotstofzuiger 

Ligt je vloer vol met zand of kruimels, maar heb je geen zin om je grote, zware stofzuiger erbij te slepen? Dan is een robotstofzuiger een uitkomst. Dit is een stofzuiger zonder snoer, die zelf door je huis rijdt en het vuil opzuigt. Zo hoef je zelf niet door het huis te lopen met je stofzuiger. 

2. Slimme deurbel 

Een slimme deurbel is een deurbel met een ingebouwd cameraatje. Hierdoor kun je, zonder de deur te openen, zien wie er aanbelt. Ook als je zelf niet thuis bent: de deurbel is namelijk verbonden met een app op je telefoon.  

Daarnaast kun je via de slimme deurbel praten met degene die voor je deur staat. Dit is handig voor als er bijvoorbeeld een pakketje wordt bezorgd terwijl je niet thuis bent. Via je slimme deurbel kun je de bezorger dan vertellen waar hij het pakketje kan neerleggen. 

3. Vochtvreter 

Last van vocht in huis? Dan is een vochtvreter handig om aan te schaffen. Dit handige apparaat zuigt vocht uit de lucht en slaat het op in een waterreservoir. Zo voorkom je problemen als een muffe lucht in huis en schimmel op de muur. Vochtvreters bestaan in verschillende varianten. Van kleine doosjes met calciumchloridekorrels die vocht opnemen, tot grote elektrische apparaten die het vocht opzuigen. 

4. Geurverspreider 

Een geurverspreider is een handig apparaatje, dat je overal in huis aan de muur kunt hangen, in je stopcontact kunt steken of kunt neerzetten. Het zet geurolie om in een geurdamp. Zo wordt altijd een fijne geur in je huis verspreid, die je zelf kunt uitkiezen en afwisselen zoveel je wilt. Dit is een prettige manier om van luchtjes in huis af te komen. Bijvoorbeeld de geur van het eten dat je de vorige dag hebt gekookt, of de geur van je hond. 

5. Smart lampen 

Snel je lampen aan- of uitzetten, dimmen, feller maken of van kleur veranderen? Het kan met slimme verlichting, ook wel smart lampen genoemd. Deze slimme verlichting bedien je eenvoudig via een app op je telefoon of je tablet. Je hoeft hiervoor dus geen lichtknop meer in te drukken.  

Slimme verlichting kan ook handig zijn voor het beveiligen van je huis. Omdat je deze verlichting ook kunt bedienen als je niet thuis bent, kun je hem af en toe aanzetten als je langere tijd van huis bent. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Daardoor heeft je huis een bewoonde indruk. Dit schrikt inbrekers af. 

6. Slimme thermostaat 

Een slimme thermostaat is een thermostaat die uit zichzelf de temperatuur aanpast aan jouw gewoontes. Zet je de thermostaat bijvoorbeeld overdag altijd op 17 graden? Dan zal de slimme thermostaat dit automatisch voor je doen, zonder dat je het zelf hoeft in te stellen. Draai je de thermostaat ‘s avonds standaard omlaag naar 15 graden? Ook dit zal de slimme thermostaat dan vanzelf voor jou gaan doen. 

Dit is niet alleen handig, maar ook goed voor je portemonnee. Als je thermostaat vanzelf de temperatuur bijstelt, laat je hem niet per ongeluk aan staan als je slaapt of overdag weg bent. Dat scheelt in de energiekosten. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om energie te besparen in huis? Bekijk dan ook onze energiebesparingstips. 

7. Smart speaker 

Met een smart speaker kun je jouw favoriete muziek opzetten, checken wat de weersverwachting is en vragen of je onderweg naar je werk in de file komt. En dat allemaal zonder dat je zelf iets op hoeft te zoeken: de smart speaker bedien je namelijk met je stem. Erg handig als je bijvoorbeeld je handen vol hebt of druk thuis aan het werk bent. 

8. Radiowekker 

Wakker worden met het geluid van jouw favoriete radiozender of eigen playlist? Het kan met een radiowekker. Deze kun je via bluetooth verbinden met jouw telefoon of tablet. Zo kan de wekker jou op tijd wakker maken voor je werk, college of afspraak met al jouw favoriete muziek. 

9. USB hub 

Meer USB-poorten nodig op je computer? Dan kan een USB hub uitkomst bieden. Dit is een kleine tool met meerdere USB-poorten die je kunt inpluggen bij jouw computer. Je steekt de USB hub in één van de USB-poorten van jouw computer. Je geeft dus een USB-poort op om er meerdere voor terug te krijgen.  

10. Robotgrasmaaier 

Niet alleen in huis, maar ook buiten je huis kunnen gadgets je tijd en moeite besparen. Met een robotgrasmaaier wordt het gras in je voor- of achtertuin automatisch bijgehouden. Het apparaat rijdt zelf over je gazon heen en houdt het gras kort. Zo hoef jij niet op hete zomerdagen zelf het gras te maaien.