Ga naar inhoud

24 mei 2024Wonen

De Univé hypotheekadviseur staat altijd voor je klaar

Achter de laptop bellen in de kantoortuin

Je denkt misschien dat je klaar bent na het afsluiten van je hypotheek. Maar dat is niet zo. Je moet immers de maandelijkse lasten wel netjes blijven betalen. Ook als je even wat minder inkomen of hogere uitgaven hebt. Wanneer je twijfels hebt over je hypotheeksituatie, kun je altijd bij ons terecht.

Vind je je maandlasten wel erg hoog de laatste tijd? Misschien is er wel een lagere rente mogelijk op het moment dat de rentevaste periode afloopt of je WOZ-waarde wijzigt. Het is goed om te weten dat de Univé hypotheekadviseur altijd voor je klaarstaat. Neem dus vooral contact op met ons als je vragen of twijfels hebt over hoe passend je hypotheek nog is.

Loop gerust eens binnen

Tijdens de looptijd van je hypotheek kan er van alles veranderen in je situatie, ook op financieel gebied. Dit kan gevolgen hebben voor je woonsituatie. Want de schuld aan de geldverstrekker moet natuurlijk wel betaald worden. Als dat niet meer lukt, dan kun je in de financiële problemen komen.

Uit onderzoek van de NHG blijkt dat veel huishoudens ervoor kiezen om geen hulp te zoeken wanneer zij aan zien komen dat het financieel lastiger wordt voor ze. En dat terwijl de Nationale Hypotheek Garantie juist opgericht is om te voorkomen dat woningbezitters met een restschuld blijven zitten na verkoop van hun woning.

Daarom zeggen we het nog maar een keer: Univé is er altijd voor je. Onze deur staat open, dus kom gerust naar een winkel of maak een (bel)afspraak. Wanneer je denkt dat je het financieel lastig gaat krijgen, dan denken onze hypotheekadviseurs graag met je mee. Zij vertellen je wat de mogelijkheden zijn. Het kan zomaar zijn dat je je daarna een stuk beter voelt.

Lagere rente? Dan betaal je minder

Waar de meeste mensen zich sowieso beter door voelen, is als ze lagere maandlasten hebben. Als binnenkort jouw rentevaste periode afloopt, dan kan het zijn dat je nu je hypotheekrente tegen een lager tarief kunt vastzetten. Neem daarom op tijd contact op met je Univé hypotheekadviseur, want die denkt graag met je mee.

Of wil je van je aflossingsvrije hypotheek af?

We hebben al eerder een artikel gepubliceerd over de gevaren van een aflossingsvrije hypotheek. Als je daar vanaf wilt, dan staan we voor je klaar.

Als je een (deels) aflossingsvrije hypotheek hebt, raden we je daarom aan om eens met een van onze hypotheekadviseurs om tafel te gaan. Samen bespreken we je wensen en de mogelijkheden in jouw situatie. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Aflossen met spaargeld;
  • Sparen om op termijn af te lossen;
  • Je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm.

Meer weten?

Wat de beste optie is voor jouw situatie, daar kan je Univé hypotheekadviseur je antwoord op geven. Maak een afspraak voor een hypotheekadviesgesprek en krijg advies op maat.

Deel dit bericht