Ga naar inhoud

30 september 2020

Als volwassene een beugel: verzekeren of niet?

Beugels worden steeds populairder. Inmiddels heeft bijna de helft van de kinderen tussen de twaalf en de zestien jaar een beugel en ook nog eens vijftien procent van de kinderen tussen de acht en de twaalf jaar. En niet alleen steeds meer kinderen dragen een beugel, ook onder volwassenen zijn beugels steeds populairder.

Ook bij Univé zien we dat. De afgelopen jaren stegen de declaraties voor beugels bij kinderen met 6,5 procent en die voor volwassenen zelfs met 16 procent.  

Niet omdat onze gebitten slechter zijn geworden, maar omdat onze eigen tanden steeds langer meegaan en we een recht gebit steeds belangrijker vinden. Maar aan een beugel hangt vaak een flink prijskaartje, denk aan ongeveer € 2.500. En wil je dat je beugel niet te veel opvalt? Dan kun je kiezen voor keramische slotjes of een onzichtbare beugel, wat al snel tussen de € 3.000 en € 4.000 kost.  

Dat is toch al snel een jaar sparen of je vakantiegeld opofferen. Je kunt je ook (deels) verzekeren voor de kosten van een beugel. Of je nu écht een beugel nodig hebt vanwege problemen met je gebit, gewoon een beugel wilt om een mooier gebit te krijgen. En of je nu achttien of zestig jaar oud bent, dat maakt bij Univé niet uit. Vanuit onze aanvullende tandverzekeringen kun je een vergoeding van € 500 of € 1.500 krijgen, afhankelijk van welk pakket je kiest.  

Let daarbij wel op de premie die je daarvoor moet betalen en denk goed na of je nog een jaartje kunt en wilt wachten voordat je aan een beugel begint. Dat is namelijk nodig als je gebruik wilt maken van de vergoeding van € 1.500 uit het hoogste Tandpakket. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Zorgverzekering 2021 

Wil je wat hulp bij je keuze? Via de ZorgCheck krijg je online een advies of maak direct een (online of telefonische) afspraak met de Univé-adviseur.

Direct je premie berekenen kan natuurlijk ook.

Bereken mijn premie

Deel dit bericht