Ga naar inhoud

Hulp na Tandongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar de gevolgen kunnen best groot zijn. Daarom heeft Univé een Zorg Pech pakket ontwikkeld. Om u te verzekeren van hulp en vergoedingen voor onverwachte situaties. Hulp na Tandongeval is één van de drie verzekeringen in het Zorg Pech pakket.

Wat is Hulp na Tandongeval?

Hulp na Tandongeval is een verzekering die tandheelkundige kosten vergoedt als gevolg van een ongeval. Deze verzekering is speciaal bedoeld voor mensen met een goed gebit die eigenlijk nooit veel tandartskosten maken. Misschien alleen een halfjaarlijks onderzoek, tandsteen verwijderen en soms een vulling. En daar hoeft men geen aanvullende tandartsverzekering voor af te sluiten. Want de premie per jaar voor een aanvullende tandartsverzekering is vaak hoger dan de kosten die gemaakt worden.

Maar wat als u een ongeval krijgt en u hierbij uw gebit beschadigt? Bijvoorbeeld bij een onverwachte val van de fiets? Of erger, u bent betrokken bij een auto ongeluk? Uw gebit is kwetsbaar en vooral voortanden moeten het bij een val vaak ontzien. Als u hier twee kronen of een brug bij de tandarts moet laten plaatsen bent u al snel tussen de € 2.500 en € 3.500 kwijt. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van een noodkroon en voorbereidende behandelingen.

Wat vergoedt Hulp na Tandongeval?

  • De kosten van onvoorziene tandartskosten om uw gebit na een ongeval te herstellen
  • Inclusief de kosten voor techniek en materiaal
  • De kosten van tandartskosten voor een tijdelijke noodvoorziening (noodkroon) ook als dit in het buitenland plaatsvindt. De echte herstelbehandeling van het gebit moet wel in Nederland plaatsvinden
  • U kunt het ongeval bij ons melden en de herstelbelbehandeling bespreken met onze adviseur via 0592 349 450

Wij vergoeden de kosten tot een bedrag van € 10.000 per ongeval.

Wat kost Hulp na Tandongeval

Hulp na Tandongeval kost € 1,50 per maand per persoon. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. 

Bekijk de voorwaarden

Heeft u nog geen zorgverzekering bij Univé?

U kunt Hulp na Tandongeval meteen kiezen tijdens het afsluiten van uw zorgverzekering.

Kies uw zorgverzekering

Heeft u al wel een zorgverzekering bij Univé?

U kunt Hulp na Tandongeval ook afsluiten naast uw bestaande zorgverzekering.

Kies Hulp na Tandongeval

Let op: als u al een Tand Goed, Tand Beter of Tand Best heeft afgesloten, bent u al verzekerd voor tandartskosten na een ongeval. U hoeft geen Hulp na Tandongeval meer te kiezen.

Zorg Pech pakket

Bekijk ook de andere verzekeringen onder het Zorg Pech pakket, speciaal voor hulp en vergoeding na onverwachte situaties.

Vragen over Hulp na Tandongeval?

Heeft u vragen over Hulp na Tandongeval of één van de andere verzekeringen onder het Zorg Pech pakket? U kunt ons bellen op 0592 – 349 450 (ma-vr 09.00 – 17.00) of mail naar unive@yourbenefits.nl. Wij helpen u graag.

Verzekeringskaart Hulp na Tandongeval

Bekijk verzekeringskaart