Ga naar inhoud

Tandartsverzekering Tand Beter

Wilt u niet te veel financiële risico's lopen met uw tandartsbehandelingen? U sluit het pakket Tand Beter van Univé voor € 35,95 per maand af bij uw basisverzekering Univé Zorg Basis, Univé Zorg Geregeld of Univé Zorg Uitgebreid, al dan niet in combinatie met een aanvullende verzekering (Zorg Budget, Aanvullend Goed, Beter of Best).

Enkele voordelen van Univé Tand Beter

  • Voor tandheelkundige behandelingen vergoeding tot maximaal € 500 per jaar, waarvan 100% voor periodieke controle (C002) en incidenteel consult (C003) en 80% voor gebitsreiniging (M03) en overige zorg.
  • Inclusief Hulp na Tandongeval met vergoeding tot € 10.000 voor tandartskosten, ontstaan na een ongeval.
  • Verzekerden tot 18 jaar gratis meeverzekerd.
  • Behandelingen bij de orthodontist deels vergoed.
  • In combinatie met de Zorg Basis, Zorg Geregeld of Zorg Uitgebreid polis af te sluiten.

Totaal 80% tot maximaal € 500 per jaar

In totaal vergoedt de tandartsverzekering Tand Beter van Univé 80% van de kosten tot maximaal € 500 per jaar. Periodieke controle (C002) en incidenteel consult (C003) krijgt u voor 100% vergoed.

Met Tand Beter bent u ook als volgt verzekerd voor orthodontie.

  • Voor verzekerden jonger dan 18 jaar krijgt u, tijdens de hele looptijd van de verzekering, een 100% vergoeding tot maximaal € 1.500. Voor deze vergoeding geldt een wachttijd van 12 maanden.
  • Voor verzekerden van 18 jaar en ouder krijgt u, tijdens de hele looptijd van de verzekering, een 100% vergoeding tot maximaal € 500.

Wachttijd orthodontie

Voor vergoeding van de kosten van orthodontie voor kinderen tot 18 jaar geldt een wachttijd van 12 maanden. Dit betekent dat u in het eerste jaar (12 maanden) wel alvast premie betaalt. U krijgt dan nog geen vergoeding voor deze behandelingen. Vanaf het tweede jaar heeft u wel recht op een vergoeding. De wachttijd kan komen te vervallen als u nu een verzekering heeft met een vergelijkbare vergoeding voor de kosten van orthodontie voor kinderen tot 18 jaar.

Meer of minder verzekeren?

Een uitgebreidere tandheelkundige verzekering nodig?

  • Tand Best vergoedt uw tandartskosten voor 80% tot maximaal € 1.000 per jaar. Hier is ook een vergoeding voor orthodontie in opgenomen.

Of wilt u zich juist minder uitgebreid verzekeren?

  • Tand Goed vergoedt uw tandartskosten voor 80% tot maximaal € 250 per jaar.

U kunt zich ook alleen verzekeren voor onverwachte tandartskosten na een ongeval.

Met Hulp na Tandongeval, een onderdeel van ons Zorg Pech pakket, verzekert u zich alleen voor onverwachte zorgkosten ontstaan na een ongeval. Voor € 1,50 per maand krijgt u daarmee tandheelkundige kosten na een ongeval vergoed tot maximaal € 10.000 per ongeval. Een voordelig alternatief als u een goed gebit heeft. Bijvoorbeeld als er behalve een jaarlijkse check eigenlijk nooit wat aan uw gebit hoeft te gebeuren.

Voor de exacte details leest u de Univé Voorwaarden of bekijk de zorgverzekeringskaart.

Bereken uw premie