Ga naar inhoud

Vakantiegebieden in Portugal

Ga jij binnenkort op vakantie naar Portugal, of zit je na te denken over een vakantie naar Portugal? Portugal is een veelzijdig land, dat veel te bieden heeft. Het is een land met prachtige natuurgebieden en stranden, waar je je ogen uit kunt kijken. Maar je vindt hier ook mooie dorpjes en steden om te bezoeken, bijvoorbeeld voor een leuke stedentrip. Ben je benieuwd naar de vakantiegebieden in Portugal, en wat de mooiste plekken van Portugal zijn? Je vindt hier een aantal mooie voorbeelden op een rij. 

Mooie steden en dorpjes in Portugal 

Portugal is rijk aan mooie steden en dorpjes, die zeker een bezoek waard zijn. Twijfel je over waar in Portugal je op vakantie moet gaan? We hebben een aantal vakantiegebieden met mooie dorpjes en steden in Portugal voor je op een rij gezet. 

1. Lissabon 

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Dit is ook de grootste stad van het land, met ruim een half miljoen inwoners. Er is meer dan genoeg te doen in deze zonnige stad. Bewonder bijvoorbeeld de street art die je hier op veel plekken tegenkomt, of breng een bezoek aan één van de vele musea. Bijvoorbeeld het Museu do Azulejo, waar je duizenden jaren oude traditionele Portugese tegeltjes kunt bekijken. Deze zijn gemaakt door de loop van vijf eeuwen en geven daardoor een mooi kijkje in de Portugese geschiedenis. 

2. Monsanto  

Monsanto is een middeleeuws rotsdorpje in Portugal. Het dorpje ligt tegen een granieten berg aan. Wanneer je hier bent, word je echt meegenomen in de sfeer van dit middeleeuwse dorp. De bewoners van Monsanto wonen bijvoorbeeld nog in eeuwenoude traditionele rotshuisjes, die zijn gebouwd tussen de grote stenen en keien. Een tijd geleden kreeg Monsanto de titel ‘het meest Portugese dorpje van Portugal'. 

3. Obidos 

Obidos is een Portugees vestingstadje in de regio Vale do Tejo. Je kunt je in deze stad helemaal laten meenemen in de Portugese cultuur. Het stadje staat vol met typisch Portugese witte huisjes, met de bekende gele en blauwe randen. Ook het ruime aanbod aan bloemen ontgaat je hier niet. Balkons, straten en tuinen hangen er namelijk mee vol.  

Mooie vakantiegebieden in de natuur 

Portugal leent zich als een perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Het land heeft een groot aantal natuurgebieden en bijna een oneindig aanbod aan stranden. Zowel bij de kustgebieden als in het binnenland valt genoeg te zien. We hebben daarom een aantal mooie plekken voor je op een rij gezet. 

1. Costa Verde   

In het noordwesten van Portugal vind je de Costa Verde, oftewel de Groene Kust. De regio is nog niet erg bekend onder de toeristen, maar jouw bezoek is zeker de moeite waard. Je vindt hier authentieke vissersdorpjes, grote natuurgebieden en gemoedelijke strandjes. Ook vind je hier een aantal grote rivieren. De rivier Douro stroomt bijvoorbeeld deels door de regio. Verder mag een bezoek aan het nationaal park Peneda-Gerês niet ontbreken. Je vindt hier granieten bergen, bossen en een groot aantal watervallen. Het natuurpark heeft ook genoeg plekken waar je lekker kunt afkoelen en zwemmen. 

2. De Algarve  

De Algarve is een van de bekendste vakantiegebieden van Portugal. De kustregio is zeer geschikt voor een relaxte strandvakantie. Je vindt hier prachtige zandstranden tussen bijzondere rotsformaties. Perfect voor een dagje zwemmen of zonnebaden. Naast de mooie stranden heb je hier ook veel mooie trekpleisters in de buurt. De stad Faro ligt bijvoorbeeld op een prima rijafstand.  

3. Madeira 

Madeira is een Portugees eiland. Hier ga je je als natuurliefhebber niet snel vervelen. Madeira is namelijk een groen en heuvelachtig eiland, met verschillende klimaatzones. Door de bergen heb je op het eiland vaak te maken met verschillende temperaturen. Het eiland heeft ook een aantal mooie trekpleisters. Een bezoekje aan nationaal natuurpark Madeira of de botanische tuin van Madeira mag daarom niet ontbreken. 

Benieuwd hoe je veilig kunt genieten van alle schoonheid van Portugal? Lees je dan van tevoren ook in over de veiligheid en criminaliteit van Portugal.