Ga naar inhoud

Stedentrip in Italië: 6 bestemmingen

Ben jij van plan om van jouw volgende vakantie een stedentrip te maken? Voor een mooie stedentrip zit je in Italië goed. De steden van het land hebben veel te bieden op het vlak van cultuur, eten, en natuurlijk shoppen. Waar kun je het beste heen voor een mooie stedentrip in Italië? Wij zetten een aantal ideeën voor leuke bestemmingen voor je op een rij. 

1. Venetië 

Venetië is één van de meest bekende steden in Italië, en dat is ook niet gek. Deze stad is met haar netwerk aan kanalen namelijk uniek in Italië. Je kunt hier romantische rondvaarten maken in de kleine gondels die door de hele stad varen. In Venetië kijk je je ogen uit tussen de kleurrijke huisjes en schilderachtige bruggetjes die overal over de kanalen buigen. Ook kun je in de stad mooie oude paleizen bewonderen. 

2. Rome 

Rome is de hoofdstad van Italië en een plek die je zeker niet mag missen als je een stedentrip wilt maken in het land. Rome is namelijk een stad met een rijke geschiedenis, die je nog overal terugziet in de bijzondere oude architectuur. Je kunt hier nog altijd antieke Romeinse bouwwerken bewonderen, zoals het Colosseum en het Pantheon. Naast historische architectuur vind je hier ook schitterende kunst zoals marmeren beelden en oude mozaïeken. Deze kun je bewonderen in de vele musea in Rome, zoals bijvoorbeeld de Capitolijnse musea in het centrum van de stad. 

3. Florence 

Ook in het Toscaanse Florence vind je prachtige oude architectuur, zoals de kathedraal van Florence. Deze staat lokaal bekend als de Duomo. Deze kathedraal kun je mooi bezichtigen. Niet alleen voor het mooie gebouw zelf, maar ook het uitzicht. In de Duomo klim je namelijk met een trap naar boven, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over heel Florence. Daarnaast kun je in Florence ook genieten van lokale lekkernijen op de markt Mercato Centrale. Dit is een foodmarket in een grote hal waar je van alles kunt proeven, van Italiaans eten tot heerlijke wijnen uit de regio. 

4. Turijn 

Op zoek naar een stedentrip op een niet al te toeristische plek? Dan is Turijn de stad voor jou. Turijn ligt in het noordwesten van Italië en heeft een unieke uitstraling. Je vindt hier namelijk veel barokke gebouwen, met opvallende kleuren en ronde versieringen. Ook kun je hier je ogen uitkijken op de vele mooie pleinen die Turijn rijk is. Rond deze pleinen kun je ook heerlijk winkelen of even neerstrijken op een terrasje. 

5. Milaan 

Milaan staat ook wel bekend als de modehoofdstad van Italië. Als je dus op zoek bent naar een stedentrip waarbij je heerlijk kunt shoppen, zit je in Milaan goed. Laat je inspireren door de stijlvol geklede locals, en steek jezelf in de nieuwste mode bij de vele kledingwinkels van Milaan. Na een dag shoppen kun je 's avonds uitrusten op één van de vele terrasjes van de stad, waar je geniet van het lekkerste Italiaanse eten en wijn. 

6. Pisa 

Pisa ken je misschien al van de Toren van Pisa. Deze scheve toren is geliefd bij toeristen om de creatiefste foto's mee te maken. Toch is er in Pisa meer te beleven dan het bezichtigen van de toren. Je kunt hier namelijk ook de prachtige kloostergangen van Camposanto bewonderen. Fan van musea? Breng dan zeker een bezoek aan het Museo delle Sinopie, waar je bijzondere oude frescokunst kunt zien. Pisa is een heerlijke bestemming voor de kunst- en cultuurliefhebber. 

Ga je op stedentrip naar Italië? Doe dit dan wel veilig. Bereid je bijvoorbeeld goed voor op zakkenrollers. Je leest er meer over op onze pagina veiligheid en criminaliteit Italië.