Ga naar inhoud

Je reisverzekering bij een overstroming

Je hoopt het natuurlijk nooit, maar het kan voorkomen dat je tijdens je reis of vakantie te maken krijgt met een overstroming. Bijvoorbeeld door langdurige hevige regenval op je bestemming. Op deze pagina vertellen we je meer over een overstroming en je reisverzekering. Ook vertellen we wat je annuleringsverzekering dekt bij een overstroming. 

Wat moet ik doen bij een overstroming? 

Een overstroming kan behoorlijk schrikken zijn. In onverwachte situaties zoals deze is het daarom wel fijn om te weten hoe je kunt handelen. En hoe je verzekerd bent met je reis- en annuleringsverzekering. We vertellen je er hieronder meer over. 

Ik ben nog thuis 

Stel: je gaat over een paar dagen op vakantie. Maar je leest in het nieuws dat er overstromingen zijn in de buurt van je vakantiebestemming. Dan is het wel prettig om te weten welke stappen je in deze situatie kunt ondernemen. In het geval van een natuurramp, zoals een overstroming, wil je je vakantie misschien annuleren. Wanneer je een reis- en annuleringsverzekering bij ons hebt afgesloten, krijg je in sommige gevallen je gemiste vakantiedagen vergoed. 

Dit is het geval als je een samengestelde reis hebt geboekt. Dus als je twee of meer losse boekingen hebt gedaan voor vervoer en accommodatie. En je de reis door het uitvallen van één van deze onderdelen niet kan maken. Ook krijg je via je annuleringsverzekering alleen een vergoeding als je deze niet krijgt via de organisaties waarbij je je reis hebt geboekt. Benader dus eerst deze organisaties voor een vergoeding. Zijn deze reisorganisaties aangesloten bij het Calamiteitenfonds? Via dit fonds krijg je mogelijk een vergoeding voor je gemiste vakantiedagen. Je kunt op de website van het Calamiteitenfonds zien of je recht hebt op een vergoeding, en hoe je deze opvraagt. 

Ik ben al op mijn bestemming 

Krijg je tijdens je reis of vakantie te maken met een overstroming? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk, op een veilige manier, je bestemming te verlaten. Met een reis -en annuleringsverzekering heb je in sommige gevallen recht op een vergoeding voor je gemiste vakantiedagen.  

Dit geldt als je je reis zelf hebt samengesteld, bijvoorbeeld door twee of meer losse boekingen voor vervoer en verblijfplaats. En je reis niet voortgezet kan worden door het uitvallen van één van deze onderdelen. Je annuleringsverzekering biedt in dit geval alleen een vergoeding als je deze niet krijgt via de reisorganisaties waarbij je hebt geboekt. Neem dus eerst contact op met deze organisaties voor een vergoeding. Zijn deze reisorganisaties aangesloten bij het Calamiteitenfonds? Dan kun je via dit fonds een vergoeding krijgen voor je gemiste vakantiedagen. Je kunt op de website van het Calamiteitenfonds zien of je recht hebt op een vergoeding, en hoe je deze opvraagt. 

Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering 

Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering doe je bij Univé eenvoudig online. Handig om te weten: je kunt hierbij ook direct de hoogte van je premie berekenen. We raden je aan om voor het vertrek naar je vakantiebestemming altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.  

Bereken je premie