Ga naar inhoud

Univé Noord-Nederland

Zekerheid mét oog voor elkaar

27 mei 2023Met elkaar

Mantelzorger? Win kaarten voor het Hello Festival

Van Madness en Nena tot Suzan & Freek en Kris Kross Amsterdam: het programma van Hello Festival – zaterdag 10 juni in Emmen - biedt voor elk wat wils. Speciaal voor mantelzorgers hebben wij 5 x 2 kaarten beschikbaar. Ken jij een mantelzorger die een leuk dagje uit verdient? Of zorg jij zelf voor een dierbare? We horen het graag!

26 mei 2023Met elkaar

“Vledder is een ontzettend actief dorp”

“In Vledder wonen heel veel actieve mensen. Echte werkbijen. Ze pakken alles op wat nodig is, terwijl het plezier ervanaf spat. Dan krijg je mensen mee.” Aan het woord is Loek Tuut (77), ook zo’n werkbij. Al vindt hij dat zelf wel meevallen. Het is de kracht van het dorp Vledder: mensen weten elkaar te vinden. En dat levert mooie initiatieven op.

13 april 2023Met elkaar

Coöperatief Festival: Hét kennisevent voor noordelijke coöperaties

Van lokale coöperaties die een supermarkt of zwembad runnen tot energiecoöperaties: in Noord-Nederland kennen we inmiddels meer dan 450 actieve coöperaties. Maar hoe regel je de juridische en belastingtechnische zaken goed, mobiliseer je fondsen of krijg je meer vrijwilligers? En hoe pak je thema’s aan als digitalisering en communicatie? Het zijn allemaal aspecten die aan bod komen tijdens het eerste Coöperatief Festival; een dag voor en door coöperaties.

7 maart 2022

Het elektriciteitsnet raakt vol; zijn batterijen de oplossing?

Wil jij jouw bedrijf verduurzamen? Of de kantine van de sportvereniging of het buurthuis? Veel verduurzamingsplannen komen stil te liggen vanwege zogenoemde netcongestie, oftewel overbelasting van het elektriciteitsnet. Dat komt omdat er op piekmomenten geen balans is tussen de energie die wordt opgewekt en de energie die wordt verbruikt. Het batterijsysteem van iwell kan een oplossing zijn.

15 februari 2022

De nieuwe Met Elkaar is uit

Met een heel nieuw jaar voor de boeg kijken we graag met u terug én vooruit. Ondanks alle beperkingen door het coronavirus hebben we in 2021 toch weer veel mooie dingen mogen en kunnen doen. Zo hebben we bij honderden oudere leden rookmelders opgehangen en Noord-Nederland weer een stukje ‘hartveiliger’ kunnen maken met onder meer verschillende AED-trainingen.

10 mei 2021

Samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken in de regio

Met dat doel ondersteunt Univé Noord-Nederland gemeenten, onderwijsonderstellingen en andere partijen bij de oprichting van een Regionaal Innovatie Framework.

29 april 2021

Samen voor meer verkeersveiligheid

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Univé gaan zich samen inzetten voor een verkeersveiliger Nederland. We werken al jaren zeer succesvol samen in de provincie Drenthe. Die samenwerking wordt nu landelijk verder uitgebreid.