Ga naar inhoud
Filter op:

22 maart 2023

AED-avond bij voetbalvereniging LEO in Loon

In het clubhuis hangt op een hele mooie centrale plaats een AED. Hoe deze werkt en wanneer je deze inzet weten ze bij voetbalvereniging LEO in Loon, bij Assen.

16 maart 2023Vereniging

Schade-expert Hans de Vries: "De mens voorop. Dat vind ik mooi"

Univé Noord-Nederland is een coöperatie. Dat betekent dat we van en vóór onze leden zijn. Maar hoe is dat coöperatieve gedachtegoed terug te zien in ons werk? In een serie verhalen vertellen onze collega’s over hun werk, het mooie van Univé en wat leden hiervan terugzien. Onze schade-expert Hans de Vries trapt af.

23 februari 2023Gezondheid

Junior EHBO op de basisschool

Op basisschool De Heksenketel in Assen weten de leerlingen van de groepen 7 en 8 nu wat ze moeten doen wanneer er sprake is van een noodgeval: bel 112 ! En dan het liefst via de speciale app die je standaard op je telefoon zou moeten hebben geïnstalleerd. En wat doe je met een brandwond? Juist die moet je koelen. Met koud of lauwwarm water, maar niet te heet!

28 november 2022Sport en spel

Genieten en gezelligheid bij Zeijer Strubbenloop

Zondag 27 november 2022 was de laatste wedstrijd van het Loopcircuit De Kop van Drenthe in Zeijen. Na de jeugd was het tijd voor de 5 en 10 kilometer lopers. De deelnemers waren enthousiast over het parcours met een zandweg en hierin was ook een stukje bos opgenomen. Er sneuvelden zelfs parcoursrecords!

28 november 2022Samen leven

Met vereende krachten zwerfafval opruimen

‘Nee, dat is mijn blikje’, twee lachende jongemannen en een meisje gehuld in een hesje en een grijpstok gaan een duel aan om een platgereden blikje op het parkeerterrein bij winkelcentrum Vinkhuizen. Het zijn studenten van Navigators Studentenvereniging Groningen die op zaterdag 26 november 2022 met een ploeg van zo’n zeventien jonge mensen, aangevuld met een drietal wijkbewoners, zwerfafval aan het opruimen zijn.

27 november 2022Samen leven

Tuindersvereniging pakt flink uit op Burendag

Op 24 september 2022 was tijdens de jaarlijkse Burendag bij Volkstuinvereniging Vinkhuizen ruimte voor rondleidingen, knutselen met de jeugd gebruikmakend van materialen uit de tuinen, koffiedrinken, kletsen en was er voor iedereen een flesje vers geperste appelsap. 

21 november 2022Samen leven

Een winterbuffet koken voor ouders van zieke kinderen

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis.