Ga naar inhoud

Univé Noord-Nederland

Zekerheid mét oog voor elkaar

31 mei 2023Gezondheid

“We hebben samen gelachen en gehuild”

Nadat haar dochter Angela veel te vroeg werd geboren, ervaarde Erika Broekema – Regiocoördinator bij Univé Noord-Nederland – de enorme betrokkenheid op de kraamafdeling van het UMCG. Daarom koos ze ervoor om met haar Persoonlijk Sponsorbudget de medewerkers te bedanken.

12 mei 2023Gezondheid

"Met een lekker diner mensen een fijne middag bieden"

Op dinsdag 13 juni vindt er in Wijkrestaurant Zuidend in Zuidlaren een wijkdiner plaats speciaal voor mensen met Parkinson. Het diner is een initiatief van Herman Overberg. Toen hij op de radio iemand hoorde vertellen dat diegene sinds de diagnose niet meer uit eten gaat, kwam hij op het idee.

3 mei 2023Gezondheid

“Op de weg van de meeste weerstand kom je de mooiste beren tegen”

Bijna zes jaar geleden kreeg Albertine Don uit Zuidlaren de diagnose Parkinson. Hoewel het een pittige boodschap was, schrok ze er naar eigen zeggen niet echt van. Het verklaarde vooral het één en ander.

14 april 2023Gezondheid

Fit in, fit uit: “Een operatie is als het lopen van een marathon”

Zo’n 30 procent van de patiënten haalt na een operatie niet meer zijn of haar oude niveau. Maar hoe fitter je een operatie ingaat, hoe kleiner die kans. Daarom zet programmamanager Geert van der Sluis van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten vol in op prehabilitatie. Dat betekent dat patiënten zich zo goed mogelijk voorbereiden op een operatie, waardoor ze sneller en beter herstellen.

27 maart 2023Gezondheid

Veel belangstelling voor AED-training in Vries

Vorig jaar zamelden bewoners van Diepsloot in Vries razendsnel het geld in voor een BuurtAED.

7 maart 2023Gezondheid

Leerzame EHBO workshop voor kinderen in Assen

In Assen kregen leerlingen van de groepen 7 en 8 van Kindcentrum De Heksenketel op donderdag 23 februari 2023 een training Junior EHBO.

23 februari 2023Gezondheid

Junior EHBO op de basisschool

Op basisschool De Heksenketel in Assen weten de leerlingen van de groepen 7 en 8 nu wat ze moeten doen wanneer er sprake is van een noodgeval: bel 112 ! En dan het liefst via de speciale app die je standaard op je telefoon zou moeten hebben geïnstalleerd. En wat doe je met een brandwond? Juist die moet je koelen. Met koud of lauwwarm water, maar niet te heet!

16 januari 2023Gezondheid

'We zien mensen onrustig aankomen en daarna weer helemaal ontspannen'

Een huifbed 

Aan het woord is Jolisa Stigt, beheerder van manege De Baander. Bij de manege in Meppel kunnen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking paardrijden.

19 december 2022Gezondheid

Iedereen kan het gebruik van een AED leren

In Meppel vond dinsdagavond 13 december 2022 een AED cursus* plaats. De workshop werd gegeven door AED trainers Roderick en Henk Ros van Medch, een BHV opleiding- en advies bedrijf, in onze Univé-winkel.