Ga naar inhoud

Oldtimer camper verzekeren

Als eigenaar van een oldtimer camper heb je specifieke verzekeringsbehoeften. Je wilt er zeker van zijn dat je geliefde voertuig goed verzekerd is. Maar hoe zit het precies met het verzekeren van een oldtimer camper bij Univé?

Welke verzekering voor je oldtimer camper?

Overweeg je jouw klassieke oldtimer camper te verzekeren? Goed nieuws! Dan kan je hem gewoon verzekeren met de Camperverzekering van Univé. Onze Oldtimerverzekering is alleen bedoeld voor hobbymatig gebruik als oldtimer voor auto's, motoren, bromfietsen of tractoren, die ouder zijn dan 25 jaar.

Ontdek de voordelen van de Camperverzekering?

Als camperliefhebber wil je natuurlijk zorgeloos op pad kunnen gaan met je geliefde voertuig. Gelukkig biedt de Camperverzekering van Univé een uitgebreide en op maat gemaakte bescherming, die perfect aansluit bij jouw levensstijl en behoeften. Met hoofddekkingen zoals WA, WA+ en All Risk ben je verzekerd van een passende dekking voor verschillende situaties.

Maar dat is nog niet alles. Er zijn ook verschillende aanvullende dekkingen en services mogelijk om jouw camperervaring nog prettiger te maken. Zoals:

  • Een Inzittendenverzekering voor extra bescherming van zowel jou als je passagiers.
  • De aanvullende dekking Verhuur Camper. Om je camper onberzorgd te verhuren. Ook voor verhuur via een online platform.
  • Met Rechtshulp Verkeer kun je rekenen op juridische bijstand wanneer dat nodig is. Zoals na een ongeval of bij geschillen met een garage.
  • Aanschafwaarderegeling houdt in dat je 5 jaar verzekerd bent tegen de aanschafwaarde van je camper. Stel, je hebt een tweedehands camper gekocht en na 6 maanden is je camper door schade total loss, dan krijg je de aanschafwaarde vergoedt. Voor tweedehands campers tot € 85.000.

Andere voordelen zijn dat bij hoofddekkingen zoals WA+ en All Risk de kosten voor vervangend vervoer of verblijf vergoed worden, in het geval van diefstal of schade in het buitenland. En als je voor het eerst een camperverzekering afsluit bij Univé, krijg je direct al 50% korting op je premie. Voor elk volgend jaar dat je schadevrij rijdt, gaat je no-claimkorting omhoog tot maximaal 80%. Heb je ook een personenauto verzekerd bij Univé? Dan geldt de no-claimkorting die je hebt opgebouwd voor je auto, ook voor je camper. 

De camperverzekering afsluiten

Kortom, je kunt je oldtimer camper verzekeren met de Camperverzekering van Univé. Deze heeft allerlei voordelen waardoor je met een gerust gevoel de camper in kan.

Goed om te weten: voor de dekking WA+ en All Risk moet de recente aankoopwaarde minimaal € 7.500,- zijn, anders is alleen de verplichte WA verzekering mogelijk.  

Bereken je premie of sluit direct af