Ga naar inhoud

Camper taxeren voor je verzekering

Wij verzekeren je camper aan de hand van factoren, zoals het aankoopbedrag. Het maakt daarbij niet uit of je de camper tweedehands of nieuw hebt gekocht. Als je het aankoopbedrag aan kan tonen met een aankoopnota, is het niet nodig om je camper te taxeren. Toch kan een taxatie handig zijn. Bijvoorbeeld als je geen aankoopnota hebt of als het oorspronkelijke aankoopbedrag niet juist is. Denk hierbij aan:

  • Je zelf een bedrijfsauto hebt omgebouwd tot camper
  • Je de camper na aankoop erg verbeterd of aangepast hebt
  • Je de camper een aantal jaar geleden gekocht hebt

Met een taxatierapport heb je een onafhankelijke, recente waarde van je camper. Dit is vergelijkbaar met het aankoopbedrag.

De vervangingswaarde verzekeren

Op basis van je aankoopnota of taxatie is je camper goed verzekerd. Je camper is standaard verzekerd voor de vervangingswaarde, bij bijvoorbeeld total loss. De vervangingswaarde is de aankoopwaarde van je camper op het moment van schade. Daarbij wordt rekening gehouden met:

  • Het merk van je camper 
  • Het model van je camper
  • Het aantal extra accessoires van je camper
  • De leeftijd van je camper
  • De staat van onderhoud van je camper

De nieuwwaarde verzekeren

Heb je een nieuwe camper gekocht? Dan is een Allrisk verzekering verstandig. Dan kan je ook kiezen voor een 7-jaar nieuwwaarde vergoeding. Bij een diefstal of total loss binnen 5 jaar, krijg je de nieuwwaarde van je camper vergoedt. Ook als die ondertussen in prijs gestegen is.

Na 5 jaar krijgt u een gedeelte van de nieuwwaarde vergoed. Dit gaat middels een vaste afschrijving per maand.

De aanschafwaarde verzekeren

Heb je een tweedehands camper gekocht? Ook dan is een Allrisk verzekering vaak verstandig. Dan kan je kiezen voor 5-jaar aanschafwaarde vergoeding. Bij diefstal of total loss binnen 3 jaar krijg je het aankoopbedrag van je camper vergoedt.

Na 3 jaar vergoeden wij een gedeelte van de aanschafwaarde. Dit gaat middels een vaste afschrijving per maand. 

Wie mag de camper taxeren?

Een taxateur moet aangesloten zijn bij het Verenigd Register van Taxateurs (VRT). Dat betekent dat de taxateur gecertificeerd is. Het is ook toegestaan om een uitgebreide rapportage van een camper merkdealer als taxatierapport te gebruiken. Een merkdealer kun je herkennen als deze lid is bij de BOVAG.

De camperverzekering die bij jou past

Schade en diefstal zijn erg vervelend, maar soms niet te voorkomen. Het is dan wel belangrijk dat je camperverzekering bepaalde schaden vergoed. Met een WA-Plus camperverzekering zijn onder andere diefstal en brand verzekerd. Bij de All Risk-camperverzekering zijn diefstal en brand ook vergoed. Met AllRisk is ook schade die je zelf veroorzaakt verzekerd. Lees meer over alle camperverzekeringen.

Camperverzekering afsluiten

Heb je nog geen taxatierapport, maar wil je wel zorgeloos de weg op?

Bereken je premie