Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de camperverzekering

Bij Univé heeft u voor uw camper de keuze uit drie mogelijkheden: de WA-dekking, de Beperkt Casco-dekking en de All Risk-dekking (Volledig Casco). Meer over de camperverzekering.

Bij casco-schaden geldt standaard een eigen risico van € 100,-. U kunt het eigen risico afkopen. In ruil daarvoor betaalt u iets meer premie voor uw camperverzekering. Meer over de camperverzekering.

De All Riskverzekering dekt alle schaden aan anderen (WA-dekking) plus vrijwel alle schaden aan uw eigen camper. Omdat vrijwel alle risico's hiermee zijn gedekt, is de naam All Riskverzekering hier op zijn plaats. Meer over de camperverzekering.

De Beperkt Cascoverzekering dekt schade aan derden (WA-dekking) plus een aantal veelvoorkomende schaden die aan uw eigen camper worden veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, diefstal of storm. Ook schade die ontstaat tijdens transport van uw camper door een vervoersonderneming wordt vergoed. Meer over de camperverzekering.

U kunt verhuur van uw camper alleen meeverzekeren bij een All Risk camperverzekering in combinatie met Pechhulp Nederland + Buitenland. Voor de dekking verhuur geldt een eigen risico van € 1.000,- voor cascoschade, ook als u de camper zelf gebruikt.

Directe Schadeafhandeling (DSA) geldt alleen bij blikschade. Behoud uw rechtshulpdekking voor andere mogelijke juridische conflicten met uw camper in het verkeer. Uw aanvullende dekking Rechtshulp of rechtsbijstandsverzekering met de module Verkeer & Voertuigen heeft nog steeds toegevoegde waarde.

De Directe schadeafhandeling heeft geen negatieve gevolgen voor u. Uw premie, schadevergoeding en no-claimkorting blijven gelijk. 

Heeft u schade aan uw camper en is de tegenpartij verantwoordelijk? Dan kunt u dit  vanaf 1 april aan Univé melden via de regeling Directe Schadeafhandeling (DSA). Voldoet u aan alle voorwaarden van deze regeling, dan zal Univé namens u de schade verhalen op de tegenpartij.

Door te kiezen voor Directe Schadeafhandeling kunt u bijna alle schade aan uw voertuig  melden bij ons. Wij handelen vervolgens de schade eenvoudiger en efficiënter voor u af. 

Meer over schade melden

Met Pechhulp Nederland krijgt u hulp bij pech onderweg in Nederland, ook in uw woonplaats. 
Wij helpen u ter plekke, zodat u weer verder kunt met de camper. 
Is de pech niet direct te verhelpen, dan vervoeren wij de camper naar één adres binnen Nederland. Bijvoorbeeld naar een garage in de buurt van uw huisadres. U kiest het adres.
Natuurlijk vergoeden wij ook de kosten van openbaar vervoer van u en uw passagiers naar één adres binnen Nederland.

Met Pechhulp Buitenland krijgt u hulp in het buitenland bij pech onderweg. Wij helpen u ter plekke, zodat u weer verder kunt met de camper. Is de reparatie niet direct mogelijk, dan vervoeren wij de camper naar een garage in de buurt. Kan de camper binnen 48 uur gerepareerd worden, dan zorgen wij voor een vervangende auto voor maximaal 3 dagen. Daarnaast vergoeden wij de extra kosten voor maximaal 3 overnachtingen. Kan de camper niet binnen 48 uur gerepareerd worden, dan vervoeren wij de camper naar één adres binnen Nederland. Bijvoorbeeld naar een garage in de buurt van uw huisadres. U kiest het adres. Natuurlijk vergoeden wij ook de kosten van openbaar vervoer van u en uw passagiers naar één adres binnen Nederland. Ook nu kiest u het adres.

Ja. Univé beloont schadevrij rijden. Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe hoger uw premiekorting, de zogenaamde ‘bonus’. Die kan door uw schadevrije jaren oplopen tot maar liefst 80%. Meer over de camperverzekering.

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Daarmee bent u uitsluitend verzekerd voor schade die u met uw camper toebrengt aan derden en waarvoor u aansprakelijk bent. Deze dekking is wettelijk verplicht voor elke camper. Meer over de camperverzekering.

Als uw camper 20 jaar of jonger is, dan kunt u ervoor kiezen om verhuur van uw camper aan familie, vrienden of derden mee te verzekeren. Bij de vraag over het gebruik vinkt u de optie “verhuur” aan. Hierdoor is verhuur aan derden via een deelplatform ook verzekerd. Tijdens het verhuur moet de bestuurder van de camper wel minimaal 25 jaar oud zijn.

Let op: schade veroorzaakt tijdens een verhuurperiode heeft mogelijk gevolgen voor uw no-claimkorting en schadevrije jaren.

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App. Lees meer over de camperverzekering.