Ga naar inhoud

WA-camperverzekering

In Nederland is het verplicht om een camper minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. Bij een WA verzekering ben je verzekerd tegen de schade die jij aan andere personen of spullen veroorzaakt. De schade die jij of jouw spullen oploopt, zijn niet verzekerd. Er is geen eigen risico bij de WA-camperverzekering.

Welke schade wordt vergoedt met WA?

Zoals hierboven is gezegd, ben je met een WA-verzekering alleen verzekerd tegen de schade die jij bij iemand anders veroorzaakt. Maar tot welk bedrag ben je dan verzekerd?

Je kan schade veroorzaken aan iemand (schade aan personen), maar ook aan de spullen van iemand anders (schade aan zaken). Bij de WA-camperverzekering ben je verzekerd tot deze bedragen:

  • € 6.450.000 voor letselschaden (schade aan personen) en
  • € 2.500.000 voor materiële schaden (schade aan zaken).

Wanneer kies je voor WA?

  • Je camper is 20 jaar of ouder
  • Je camper heeft een lage dagwaarde

Tot 80% no-claimkorting op je camperverzekering

Niet alleen is schadevrij rijden fijn voor jezelf en je omgeving, het geeft je ook tot 80% no-claimkorting. Als je nog geen schadevrije jaren gereden hebt met je camper, begint je no-claimkorting standaard bij 50%. Heb je al schadevrije jaren opgebouwd met je autoverzekering bij Univé? Dan krijg je dezelfde no-claimkorting bij de camperverzekering.

Verschil tussen WA en de aansprakelijkheidsverzekering

Een WA camperverzekering is een verplichte camperverzekering die je verzekerd tegen schade die je aan iemand en iemands spullen veroorzaakt. Hiermee is de schade alleen verzekerd als deze is veroorzaakt door je camper.

Bij de Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) ben je ook verzekerd tegen de schade die jijzelf aan iemand en iemands spullen veroorzaakt. Hiermee ben je verzekerd als je zonder voertuig schade veroorzaakt.

De voordelen van de camperverzekering van Univé

  • Tot 80% no-claimkorting + je kan de no-claimkorting van je autoverzekering meenemen.
  • Je kan zelf je camperverzekering met aanvullende dekkingen samenstellen.
  • Alle campers zijn welkom bij ons. Bekijk hier meer informatie over hoe het zit als je een oldtimer camper hebt.
  • Onze Alarmcentrale staat dag en nacht voor je klaar.
  • 4 jaar garantie bij schadeherstel

Directe schadeafhandeling

Met de Directe Schadeafhandeling meldt je schade, veroorzaakt door een ander, gewoon bij Univé. Wij nemen contact op met de verzekeraar van de andere partij en regelen de vergoeding. Zo hoef je er zelf niet meer achteraan. Lees meer over Directe Schadeafhandeling.

Premie berekenen

Benieuwd wat je premie is als je een WA camperverzekering wil afsluiten? Bereken vrijblijvend je premie.

Bereken je premie

Meer weten over de camperverzekering?