Europese zorgverzekeringskaart

De Univé-zorgpas en Europese zorgverzekeringskaart ineen

Heeft u een zorgverzekering van Univé en gaat u even het land uit, bijvoorbeeld op vakantie of zakenreis? Vergeet dan niet uw Europese zorgpas mee te nemen. Hiermee heeft u in het buitenland recht op noodzakelijke medische zorg. U vindt de Europese zorgverzekeringskaart op de achterkant van uw Univé-zorgpas. Deze is kosteloos en u hoeft dus geen aparte verzekeringskaart meer aan te vragen.

Op de achterkant van uw zorgpasje kunt u onder ‘9. Vervaldatum’ lezen tot wanneer uw pasje geldig is. De Zorgpas/EHIC is persoonsgebonden. Daarom ontvangt u niet alleen voor uzelf de pas, maar ook voor uw eventuele gezinsleden. Dus ook voor uw kinderen onder de 18 jaar.

Voor uw Europese zorgpas geldt:

  • Kosten voor medisch noodzakelijke zorg worden vergoed volgens de polisvoorwaarden van uw Univé-zorgverzekering en afgerekend op basis van de in Nederland vastgestelde tarieven.
  • Heeft u geen aanvullende zorgverzekering bij Univé, dan zijn de buitenlandse zorgkosten die het Nederlandse tarief overstijgen mogelijk voor uw eigen rekening;
  • in dat geval moet u de zorgkosten vaak contant afrekenen. U kunt dan telefonisch contact opnemen met de Univé Alarmcentrale voor zorg: +31 40 297 5750. Daar kan men u adviseren over de keuze van de zorgverlener en eventueel de betaling van de zorgkosten van u overnemen.
  • Ook kunt u zich voor deze extra kosten verzekeren met de Univé-reisverzekering. Sluit u de module Medische kosten af, dan worden de buitenlandse zorgkosten die het Nederlandse tarief overstijgen tijdens uw vakantie in het buitenland vergoed. Ook de kosten van uw verplichte eigen risico zijn dan gedekt.​
  • De zorgpas is geldig in de landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Australië.
  • In het geval van spoedeisende zorg kunt u in het buitenland telefonisch contact opnemen met de Univé Alarmcentrale voor zorg: +31 40 297 5750.
  • Is het doel van uw buitenlandse reis alleen een medische behandeling? Dan is de EHIC-kaart niet geldig.
  • Met de zorgpas kunt u profiteren van volop korting via het Ledenvoordeel.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de zorgpas? Neem dan contact op met de Klantenservice: 072 527 7595.