Ga naar inhoud

DigiD inloggen voor je zorgverzekering

Op mijn zorgverzekering inloggen doe je met DigiD. Ook bij Mijn Univé Zorg. Dit is je digitale ID waarmee je online aantoont wie je bent.

Met DigiD log je veilig in en zijn je persoonlijke gegevens goed beschermd. En dat wil je natuurlijk als het om je medische gegevens gaat. DigiD inloggen kan met de DigiD app of via sms-controle. Daarna kun je in Mijn Univé Zorg of de Univé app bijvoorbeeld je uitgekeerde vergoedingen bekijken, je gegevens wijzigen of een declaratie indienen. 

Mijn DigiD aanvragen

Om in te loggen op mijn zorgverzekering heb je allereerst een DigiD nodig. Die kun je online aanvragen via de DigiD app of website. Daarvoor heb je nodig: 

  • burgerservicenummer (BSN) 
  • adres waarop je staat ingeschreven 
  • (mobiele) telefoon 

Na de aanvraag krijg je een brief thuisgestuurd met een code om je DigiD te activeren.  

Let op: heb je eerder een DigiD aangemaakt, maar ben je je gebruikersnaam vergeten? Dan moet je ook een nieuwe DigiD aanvragen. Ben je alleen je wachtwoord vergeten, maar had je je DigiD al wel geactiveerd? Dan kun je een nieuw wachtwoord aanmaken. 

DigiD inloggen  

Zodra je je DigiD hebt aangevraagd en geactiveerd, kun je op twee manieren met DigiD inloggen op Mijn Univé Zorg: met de DigiD app of via sms-controle. 

Je logt makkelijk en snel in met de DigiD app, omdat je alleen een zelfgekozen pincode in hoeft te toetsen. Daarvoor moet je eerst de DigiD app downloaden en activeren.  

Mobiel apparaat 

Op mijn zorgverzekering inloggen met DigiD doe je door eerst naar de webpagina te gaan waarop je in wilt loggen. Op die pagina selecteer je ‘inloggen met de DigiD app’. Doe je dat op het apparaat waarmee je de DigiD app gebruikt? Dan opent de app automatisch en hoef je alleen je pincode in te toetsen om in te loggen.  

Computer 

Wil je op een computer op mijn zorgverzekering inloggen met DigiD? Dan moet je met het apparaat waarop je de DigiD app gebruikt eerst je pincode intoetsen en daarna een koppelcode opvragen. Die koppelcode vul je in op de website waar je in wilt loggen. Je krijgt dan een QR code in beeld die je scant met de DigiD app om in te loggen. 

Let op: je kunt met de DigiD app ook extra veilig inloggen met je identiteitsbewijs en pincode. Deze functie kun je activeren met je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. 

Je kunt ook met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen, maar vanwege de veiligheid is er dan een extra sms-controle nodig. De sms-controle moet je eerst aanvragen en activeren. 

Om in te loggen met gebruikersnaam, wachtwoord en sms-controle ga je naar de website van je zorgverzekering. Selecteer je ‘inloggen met een sms-controle’, vul je gegevens in en voer de code in die je op je telefoon ontvangt. Daarna ben je ingelogd.

Naar Mijn Univé Zorg 

Veelgestelde vragen over DigiD