Ga naar inhoud

Zorghotels

Stel, u moet worden opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie. En na ontslag uit het ziekenhuis heeft u niemand die u kan verzorgen of kan helpen in de huishouding. Dan kunt u in een aantal gevallen verzorgd worden in een zorghotel.

Naar een zorghotel of herstellingsoord

Wilt u herstellen in een herstellingsoord of zorghotel? Dat kan in de volgende gevallen:

  • Uw behandelingen in het ziekenhuis of behandelcentrum zijn afgerond. Hierop aansluitend wilt u herstellen.
  • Uw mantelzorger is overbelast of is tijdelijk weggevallen. Er is geen andere opvang thuis mogelijk.
  • U moet herstellen van (mentale) overbelasting of een burn-out. Hierbij is een verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist.

Wat wordt vergoed?

In de aanvullende zorgverzekering Aanvullend Goed, Beter en Best is hiervoor een vergoeding opgenomen. Kijk voor de vergoeding van uw verzekering in de Zorgzoeker.

U vindt de zorghotels en herstellingsoorden waarmee Univé een contact heeft eenvoudig online via de Zorgzoeker. Zoek op de term 'Herstellingsoord / Zorghotel'. 

 Mogelijk bedragen de kosten van het verblijf in een zorghotel of herstellingsoord meer dan €100,- per dag. Het kan zijn dat u dan deze extra kosten zelf moet betalen. Maak hierover voorafgaand aan de opname schriftelijk afspraken met het herstellingsoord of zorghotel.

Neem eerst contact op met Univé

Heeft u vragen? Bijvoorbeeld of u deze zorg vergoed krijgt. Neem dan telefonisch contact op met onze medewerkers van Zorgadvies en Bemiddeling: 088 131 1617. Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 13:00 uur.

Na knie- of heupoperatie revalideren in Duitsland of Spanje

Moet u een knie- of heupoperatie ondergaan? Dan kunt u kiezen voor een arrangement in Duitsland of en arrangement in Spanje. Onze medewerkers van Zorgadvies en Bemiddeling helpen u graag op weg. u kunt hen op werkdagen tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereiken via 088 131 1617 .

Via het ziekenhuis

Het kan zijn dat u in een zorghotel verblijft omdat het ziekenhuis dit voor u heeft geregeld. In dat geval krijgt u geen vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. U ontvangt helemaal geen rekening; de betaling wordt dan geregeld door het ziekenhuis.

Verzekeringsvoorwaarden

De informatie op deze pagina is een beknopte samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering. Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan om vooraf deze verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.