Ga naar inhoud

Operatie en revalidatie in Spanje

Voor een knie- of heupvervangende operatie kunt u onder andere terecht in Benidorm in Spanje. Daar krijgt u ook aansluitend een verblijf van drie weken inclusief revalidatie.

Knie- en heupoperaties in Benidorm

Uw revalidatie-arrangement in Benidorm ziet er als volgt uit:

  • Na aankomst op luchthaven Alicante wordt u met uw eventuele begeleider opgehaald en naar het ziekenhuis Hospital Clinica Benidorm gebracht.
  • In dit ziekenhuis zijn diverse Nederlandse verpleegkundigen en specialisten werkzaam. Ook is er een tolkendienst beschikbaar.
  • U wordt geopereerd door een Nederlandse of Spaanse arts die gespecialiseerd is in knie- en heupprotheses.
  • Gedurende uw ziekenhuisopname is er voor uw begeleider verblijf beschikbaar tegen een eigen bijdrage.

Revalideren in een zorghotel

Na de ziekenhuisopname van ongeveer één week gaat u revalideren. U kunt daarbij kiezen uit:

Zorghotel Ciudad Patricia

Dit zorghotel ligt in Benidorm-stad tussen de bergen in een subtropisch park. Uw verblijf én revalidatie vinden er plaats op basis van volpension. De appartementen zijn van alle gemakken voorzie en op het dak van het zorghotel is een groot terras met een verwarmde jacuzzi. Op uw kamer kan ook een begeleider verblijven tegen meerkosten van € 35,- per dag, inclusief maaltijden. 

Vanuit Ciudad Patricia worden wekelijks uitstapjes georganiseerd waaraan u tegen kostprijs kunt deelnemen. En er is een regelmatige busverbinding naar het centrum en strand (15 minuten) van Benidorm. Transport vanuit het ziekenhuis naar het zorghotel en vanaf de revalidatie naar luchthaven Alicante zijn inbegrepen.

Aparthotel Benitachell

Het luxe Aparthotel Benitachell ligt in een rustige omgeving, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Benidorm. U verblijft er op basis van volpension. De revalidatie vindt plaats in de Nederlandse revalidatiekliniek Medifit, op ongeveer twee kilometer van het Aparthotel. De appartementen zijn orthopedisch aangepast en van alle gemakken voorzien, met Nederlandse televisiezenders en wifi. Uw eventuele begeleider kan ook in uw appartement verblijven tegen een eigen bijdrage van € 35,- per dag, inclusief maaltijden.

De revalidatiekliniek regelt uw vervoer naar de kliniek en weer terug. Bent u met een begeleider, dan kunt u ook kiezen voor een huurauto. Die heeft u dan tijdens het gehele verblijf gratis tot uw beschikking. Benzinekosten zijn wel voor eigen rekening.

Op de website Medische reizen Spanje leest u meer over revalideren in Spanje.

Vergoeding en vervoer

Alle nota’s voor de operatie, het verblijf in het ziekenhuis en de revalidatie, worden direct doorgestuurd naar Univé. Neemt u een begeleider mee? Dan moet deze wel de eigen kosten van verblijf betalen. Ook zijn de benzinekosten voor eigen rekening, als u kiest voor Aparthotel Benitachell en een huurauto. Het enige dat we niet betalen is uw retourvlucht van en naar Alicante. De kosten voor dit retourticket zijn ongeveer € 125,- per persoon. We regelen de vlucht wel voor u. U kunt kiezen uit vliegveld Rotterdam, Eindhoven of Amsterdam.

Interesse?

Moet u uw knie of heup laten vervangen en spreekt dit arrangement u aan? Neem dan contact op met de afdeling Zorgadvies en Bemiddeling, via telefoonnummer 088 131 1617. Of stuur een e-mail naar zorgbemiddeling@univezorg.nl. Een medewerker neemt dan enkele gegevens met u door en meldt u aan via een Nederlands sprekende contactpersoon in het ziekenhuis in Benidorm. Deze contactpersoon neemt vervolgens binnen twee dagen contact met u op. Ook regelt die voor u het verblijf in Benidorm en het retourticket voor de vlucht van en naar Alicante.

Terug naar de pagina over de zorghotels