Ga naar inhoud

Operatie en revalidatie in Duitsland

Moet u als zorgverzekerde een knie- of heupvervanging ondergaan? En aansluitend revalideren? Dat kan via Univé ook in Duitsland.

Ziekenhuis en revalidatiecentrum

U wordt geopereerd door Duitse orthopeden die gespecialiseerd zijn in knie- en heupprotheses. De operatie vindt plaats in het Helios Klinikum te Krefeld, ter hoogte van Venlo, zo’n 25 minuten rijden vanaf de grens (het Helios-arrangement). Na ongeveer een week kunt u revalideren in het Helios-revalidatiecentrum in Bad Berleburg. Daar verblijft u aansluitend ongeveer drie weken.

Het ziekenhuis en het revalidatiecentrum werken nauw met elkaar samen. Bij de intake door het ziekenhuis heeft u een verwijskaart en identiteitsbewijs nodig. 

Revalidatieprogramma

In het revalidatiecentrum stelt u samen met de arts een persoonlijk revalidatieplan op om daarmee uw herstel te bespoedigen. Dit revalidatieplan bestaat voor het belangrijkste deel uit fysiotherapie en, afhankelijk van uw wensen, ook uit ergo-, elektro- of hydrotherapie. Daarnaast kunt u behandelingen kiezen om uw leefstijl te verbeteren.

Belangrijke informatie

  • In het ziekenhuis wordt u verpleegd in een tweepersoonskamer. 
  • In het revalidatiecentrum heeft u een privékamer op basis van volpension, met eigen douche en toilet. Alle maaltijden en drankjes in het ziekenhuis en revalidatiecentrum zijn bij uw verblijf inbegrepen.
  • De artsen en medewerkers spreken Duits. Voor noodgevallen is er een tolkenservice beschikbaar. Wel is het nodig dat u de Duitse taal voldoende machtig bent.
  • U kunt ook deelnemen aan een vrijetijdsprogramma. In de mooie omgeving kunt u heerlijk wandelen of deelnemen aan excursies en avondactiviteiten.

Uw partner mee?

Tegen vergoeding kan ook uw partner verblijven in de revalidatiekliniek. Gaat uw partner de gehele periode mee, dan krijgt u een tweepersoonskamer aangeboden. Ook kan uw partner meedoen met een aantal programma’s. Wilt u meer weten over de extra kosten? Neem dan contact op met het Zorgloket Duitsland. Meer hierover leest u in de mail die u ontvangt na uw aanmelding.

Vergoeding en vervoer

Univé betaalt alle kosten voor operatie, revalidatie, de aangeboden programma's in de revalidatiekliniek, het verblijf en het volpension rechtstreeks aan de zorgverlener. Ook vervoer van het ziekenhuis naar de revalidatiekliniek en terug wordt geregeld en vergoed. U betaalt zelf de reis van uw huis naar het ziekenhuis en terug.

Informatie en aanmelding

Heeft u vragen of u wilt u zich aanmelden voor de operatie en revalidatie? Neemt u dan contact op met onze afdeling Zorgadvies en Bemiddeling: 088 131 1617. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het Zorgloket Duitsland via 077 477 1970. U wordt in het Nederlands te woord gestaan.

Terug naar de pagina over de zorghotels.