Veelgestelde vragen over de werknemersschadeverzekering
De DGA met een minderheidsbelang valt onder de definitie van verzekerde werknemers en is dus meeverzekerd. We sluiten hiermee aan bij de criteria die gelden voor de werknemersverzekeringen. Bij meer dan 50% zeggenschap in de rechtspersoon heeft de rechtspersoon in feite geen zeggenschap over de DGA en wordt daarom dan niet meer als werknemer aangemerkt.
De werknemersschadeverzekering geldt alleen tijdens werk of werkgerelateerde activiteiten en heeft een uitgebreidere dekking dan de normale ongevallenverzekering voor werknemers. Toch kan het zinvol zijn daarnaast een ongevallenverzekering af te sluiten. Want die keert een vast deel van het verzekerde bedrag uit op basis van het opgelopen letsel, ongeacht hoe groot de werkelijke schade is. Bij de ongevallenverzekering is een 24 uursdekking mogelijk.
Door uitspraken van de Hoge Raad zijn werkgevers steeds vaker aansprakelijk voor ongevallen tijdens het werk. En ook de wettelijke zorgplicht is uitgebreid. Met de werknemersschadeverzekering (WSV) bent u verzekerd voor de eisen die deze zorgplicht stelt. Heeft uw medewerker een bedrijfsongeval? Dan betalen wij tot het verzekerd bedrag de kosten van de schade.
Door het afsluiten van de werknemersschadeverzekering (WSV) worden andere onvolledige (aansprakelijkheids)verzekeringen zoals AVB+ (de dekking voor 7:611 BW), WEGAS (Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen), WEGAM (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen) en WBM (Werkgeversaansprakelijkheid Bestuurders van Motorrijtuigen) in die zin overbodig.
Bij deze verzekering staat uw medewerker na een ongeval centraal. Raakt een medewerker gewond of overlijdt hij door een bedrijfsongeval? Dan stellen we de schade zo snel mogelijk vast. En speelt aansprakelijkheid geen rol. Zo voorkomt u ook vervelende discussies met uw medewerkers over wie wel of niet aansprakelijk is.