Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de werknemersschadeverzekering

De DGA met een minderheidsbelang valt onder de definitie van verzekerde werknemers en is dus meeverzekerd. We sluiten hiermee aan bij de criteria die gelden voor de werknemersverzekeringen. Bij meer dan 50% zeggenschap in de rechtspersoon heeft de rechtspersoon in feite geen zeggenschap over de DGA en wordt daarom dan niet meer als werknemer aangemerkt.

Ja, de werknemersschadeverzekering geeft ook dekking voor uitzendkrachten, stagiair(e)s en vrijwilligers. Dat geldt ook voor zzp'ers die u inhuurt en die in uw bedrijf onder uw regie meewerken.

Er geldt geen eigen risico bij schade. Wel een drempelbedrag (franchise). Schade wordt pas betaald als het schadebedrag hoger is dan dat drempelbedrag. In dat geval betalen we wel de volledige schade. U kunt zelf het drempelbedrag kiezen dat het best bij uw bedrijf past.

Ja. Reizen werknemers voor uw bedrijf naar het buitenland? Deze verzekering geldt standaard binnen heel Europa en alleen voor zakenreizen wereldwijd.

Heeft u een werknemersschadeverzekering (WSV), dan heeft u voor uw eigen werknemers geen inzittendenverzekering meer nodig. Wel voor eventuele andere inzittenden die niet bij u in dienst zijn.

Ja, als u een bedrijf heeft in de horeca, bent u hiervoor tijdelijk verzekerd. Dit geldt ook voor slagers, bakkers, bloemisten en soortgelijke bedrijven in de detailhandel. Deze dekking geldt voorlopig tot 1 juni 2021. Voor nieuw af te sluiten verzekeringen geldt de verruiming van de dekking niet. Als u daarna besluit om structureel te blijven bezorgen, neem dan contact op met uw Univé-adviseur.

Let op: Heeft u polissen waarvan Univé niet de verzekeraar is? Neem dan contact op met uw adviseur. Mogelijk geldt dan voor u een andere regeling.

Ja, de WSV biedt aanvullend op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking voor schade tijdens werk of werkgerelateerde activiteiten. Het is geen vereiste dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade. 

De werknemersschadeverzekering geldt alleen tijdens werk of werkgerelateerde activiteiten en heeft een uitgebreidere dekking dan de normale ongevallenverzekering voor werknemers. Toch kan het zinvol zijn daarnaast een ongevallenverzekering af te sluiten. Want die keert een vast deel van het verzekerde bedrag uit op basis van het opgelopen letsel, ongeacht hoe groot de werkelijke schade is. Bij de ongevallenverzekering is een 24 uursdekking mogelijk.

Door uitspraken van de Hoge Raad zijn werkgevers steeds vaker aansprakelijk voor ongevallen tijdens het werk. En ook de wettelijke zorgplicht is uitgebreid. Met de werknemersschadeverzekering (WSV) bent u verzekerd voor de eisen die deze zorgplicht stelt. Heeft uw medewerker een bedrijfsongeval? Dan betalen wij tot het verzekerd bedrag de kosten van de schade.

De aansprakelijkheid van de werkgever voor schade aan de werknemer gaat ver. Zelfs voor schade aan de werknemer als die vanaf het werk naar de kroeg gaat, is de werkgever nog aan te spreken. Een werknemersschadeverzekering (WSV) kan problemen voorkomen.

Door het afsluiten van de werknemersschadeverzekering (WSV) worden andere onvolledige (aansprakelijkheids)verzekeringen zoals AVB+ (de dekking voor 7:611 BW), WEGAS (Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen), WEGAM (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen) en WBM (Werkgeversaansprakelijkheid Bestuurders van Motorrijtuigen) in die zin overbodig.