Ga naar inhoud

Verschillende soorten tractoren verzekeren

Een tractor valt volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) onder de motorrijtuigen. Dat betekent dat je je tractor verplicht minimaal WA moet verzekeren. Niet alleen als je een tractor gebruikt voor je agrarische bedrijf, maar ook als je een tractor als hobbyproject hebt.

Bekijk hier welke tractoren je bij Univé kunt verzekeren met onze Tractorverzekering. Klik op het soort tractor om direct naar deze sectie te springen.

De agrarische tractor

Verzekeren bij Univé? Ja.

De moderne tractor, ook wel agrarische tractor genoemd, kun je bij Univé verzekeren. Wij maken daarbij geen onderscheid in hoe je de tractor gebruikt. Zo verzekeren we je tractor als je deze gebruikt voor werk op het land, maar ook als je het voertuig inzet in de bos- of wegenbouw.  

Met een Tractorverzekering ben je met je agrarische tractor standaard verzekerd voor schade aan anderen in het verkeer en tijdens werkzaamheden. Maar ook schade door het opgebouwde materieel is verzekerd met een WA-dekking. Daarnaast zijn accessoires standaard meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000. Dit bedrag kun je verhogen. Je betaalt dan wel een hogere premie.

De smalspoor tractor 

Verzekeren bij Univé? Ja. 

Smalspoor tractoren zijn smal uitgevoerde tractoren, waardoor ze geschikt zijn voor het gebruik in bijvoorbeeld fruit- en groenteteelt. Wij verzekeren smalspoor tractoren. Ook als je deze gebruikt op je camping. 

De oldtimer tractor 

Verzekeren bij Univé? Ja. 

Oldtimer tractoren worden door veel liefhebbers gewaardeerd om hun eenvoud, robuustheid en de nostalgische waarde die ze hebben. Een oldtimer tractor kun je bij Univé verzekeren als je deze: 

  • in bezit hebt voor restauratie 

  • tentoonstelt op show en tijdens parades 

Gebruik je een oldtimer tractor voor je werk? Ook dan kun je een tractorverzekering afsluiten.

De hobbytractor 

Verzekeren bij Univé? Ja. 

Heb je een tractor die je niet gebruikt voor werk, maar voor plezierritjes, tuinieren of andere kleine klusjes rondom je huis? Dan noemen wij dat een hobbytractor. Deze, vaak kleinere, tractoren kun je bij ons WA, WA+ of All Risk verzekeren.  

De Unimog 

Verzekeren bij Univé? Afhankelijk van gebruik.

Unimogs zijn een unieke categorie binnen de wereld van tractoren. Ze zijn na de Tweede Wereldoorlog ontworpen als landbouwvoertuig, maar staan tegenwoordig vooral bekend om hun veelzijdigheid en offroad-capaciteiten. Unimogs worden daarom niet alleen in de landbouw gebruikt, maar ook vaak ingezet door het leger voor noodhulpoperaties. 

Heb je een Unimog en gebruik je deze alleen op agrarisch terrein? Dan kun je deze bij Univé verzekeren.  

De voordelen van een tractorverzekering van Univé 

Sluit je een Univé Tractorverzekering af, dan profiteer je van een aantal aantrekkelijke voordelen.  

  • Je stapt direct in op de maximale no-claimkorting van 55% 
  • Schade aan tractoren tot 12 maanden oud betalen wij volgens de nieuwwaardegarantie
  • Je bent verzekerd als je medewerkers elkaar aanrijden met jouw tractoren 
  • Heb je meerdere zakelijke verzekeringen, dan krijg je tot 10% pakketkorting op je totale premie 
  • Kies uit vijf aanvullende dekkingen, zoals extra aanrijdingsschade en een inzittendenverzekering, en stem de verzekering precies af op jouw wensen

Meer weten? Bekijk de pagina Tractorverzekering, raadpleeg de voorwaarden of sluit de verzekering direct af

Handige verzekeringen om ook af te sluiten als agrariër 

Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af, dan profiteer je automatisch van pakketkorting. Dit kan oplopen tot wel 10%. Lees alle informatie over pakketkorting bij Univé