Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de tractorverzekering

Ja, dat valt standaard onder de dekking. Het maakt daarbij niet uit of de aanrijding op uw eigen bedrijfsterrein of op de openbare weg plaatsvindt. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Dit is alleen verzekerd tijdens normale agrarische grondbewerking. Normale agrarische grondbewerking zijn ondiepe grondbewerkingen die nodig zijn om de grond geschikt te maken of te houden voor het agrarische gebruik of verbouw van producten. Als u ook andere werkzaamheden, zoals graafwerkzaamheden met uw machineverricht kunt u die apart meeverzekeren metde aanvullende dekking Schade aan ondergrondse zaken.

Ja, u moet volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) al uw motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Elk voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft, is een motorrijtuig. Dat geldt dus ook voor oldtimertractoren, hobbytractoren, agrarische tractoren en unimogs. Tractoren die u zakelijk gebruikt, kunt u verzekeren met onze tractorverzekering. Oldtimertractoren kunt u verzekeren met onze oldtimerverzekering. Voor het verzekeren van hobbytractoren kan u contact opnemen met onze Klantenservice op 0592 349 649.

Ja, u start direct op de maximale no-claimkorting van 55% (instapkorting). Alleen bij een eventuele schuldschade valt u terug in korting. Na een jaar schadevrij rijden loopt die korting dan weer op. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Ja, volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor de wet is een motorrijtuig een voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft. Daaronder vallen dus ook tractoren. Meer informatie over onze tractorverzekering.

De wettelijke aansprakelijkheidsdekking (WA) verzekert alleen schade aan andere personen. Wilt u ook schade aan uw eigen voertuigen, uw werkmaterieel en/of uw gebouwen verzekeren? Dan biedt de aanvullende dekking Extra aanrijdingsschade uitkomst. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Na een schade krijgt u per eerstvolgende premiebetaaldatum een lagere no-claimkorting. En als u vaker schade claimt, kan de korting helemaal vervallen. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Dat is het bedrag waarvoor u een vergelijkbare tractor of accessoire kunt kopen. Bij de vaststelling hiervan letten we bijvoorbeeld op de leeftijd van de tractor en het aantal draaiuren. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Afhankelijk van de leeftijd van uw tractor betalen wij volgens de nieuwwaardegarantie.

  • Is uw tractor maximaal 12 maanden oud, dan betalen wij de nieuwwaarde. Dit is het bedrag waar u op het moment van de schade een nieuwe vergelijkbare tractor van kunt kopen.
  • Is uw tractor ouder dan 12, maar maximaal 48 maanden oud, dan betalen wij de nieuwwaarde op het moment van schade minus een vast percentage (1% per maand, gerekend vanaf maand 13).
  • Is uw tractor ouder dan 48 maanden, dan geldt niet meer de nieuwwaardegarantie, maar betalen wij de vervangingswaarde.

Meer informatie over onze tractorverzekering.