Ga naar inhoud

7 december 2021Ondernemen

Bij een bedrijfspand horen deze risico’s

Een eigen bedrijfspand is geweldig! Je beschikt daarmee over je eigen werkplek die ook geschikt is om klanten te ontvangen. Je gaat natuurlijk niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een pand. Je weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af, net als de risico’s en kansen die de nieuwe locatie je biedt. Over die risico’s denken we graag mee met je. Samen werken we aan jouw zaak.

Alle risico’s van je bedrijfsgebouw op een rij:

  • Net zoals je een woonhuis verzekert, verzeker je ook je bedrijfspand. Dat begint met een gebouwenverzekering, die eventuele schade aan je gebouw vergoedt. Stel je voor dat er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je kantine en daardoor heeft het hele pand rook-, bluswater- en brandschade. Daarvoor is zo’n verzekering bedoeld.
  • Bij een dergelijke ramp hebben ook je voorraden en inventaris zwaar te lijden. Daarvoor is de inventarisverzekering ontwikkeld. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.
  • Als er érgens makkelijk schade aan ontstaat, dan is het wel aan ramen. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je verzekeren met de glasverzekering van Univé. 
  • Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat kan je ook inkomsten kosten. Logisch, want als de fabriek stilstaat, wordt er niets geproduceerd dat je kunt verkopen. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je jezelf in tegen dit risico.
  • Tot slot geven we nog graag wat aandacht aan een vaak vergeten onderdeel op verzekeringsgebied. Als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee ben je er vaak nog lang niet. Want beschadigde delen moet je bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.

Advies op maat van Univé

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of loop eens binnen bij Univé. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Deel dit bericht