Ga naar inhoud

Hoe zit het met lekkage in je schuur en je verzekering?

Na een flinke regenbui of storm kan het zomaar gebeuren dat je lekkage in je schuur hebt. Dat is al vervelend genoeg, dus je wilt dan goed verzekerd zijn. Met de opstalverzekering van Univé ben je verzekerd voor schade aan je plafond, elektra en de muur. Heb je ook schade aan spullen, zoals je gereedschap of grasmaaier? Dan heb je een inboedelverzekering nodig.  

Welke lekkage in je schuur vergoedt de verzekering niet? 

Niet elke lekkage in je schuur wordt standaard vergoed door je verzekering. Bijvoorbeeld niet in de volgende situaties: 

  • Je hebt schade omdat er water door een open raam binnen is gekomen. 

  • Je hebt schade omdat de vloeren en muren vocht van buiten naar binnen doorlaten. 

  • Je hebt schade omdat je schuur niet of niet voldoende onderhouden is. 

Wat vergoedt je verzekering bij lekkage in het dak van de schuur? 

Heb je schade door neerslag, zoals regen, sneeuw of hagel? Dan betalen wij niet voor het onderzoek of herstel van het dak en de dakconstructie. Daarmee bedoelen we het dragende gedeelte, de dakbedekking, het dakbeschot en het isolatiemateriaal. Ook vergoeden we de dakgoten en afvoerpijpen niet. De afwerking onder het dak is wel verzekerd. Bijvoorbeeld de gipsplaten op het plafond. 

Als het nog niet duidelijk is waar de lekkage vandaan komt, dan onderzoeken wij dit eerst. De kosten daarvoor betalen wij. Heb jij zelf al onderzoek laten doen? Dan betalen we jou de kosten die wij zelf zouden maken bij zo’n onderzoek terug. 

Komt de lekkage in je schuur door een storm? Dan betaal je een verplicht eigen risico van € 250.  

Lekkage in je schuur? Verzekering inschakelen 

Heb je door de lekkage in je schuur enorme schade? Bel ons spoednummer op 0592 348 112. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. Minder grote schade kun je melden via Mijn Univé of in de Univé App. Beantwoord een paar vragen en stuur dan je gegevens door. Wil je liever iemand spreken? Neem dan contact op met de klantenservice.  

Verzekering voor lekkage in je schuur 

Om goed verzekerd te zijn bij lekkage in je schuur, sluit je een opstalverzekering af. Hiermee is je schuur naast lekkage ook verzekerd voor schade door brand, inbraak of storm. Ook je huis is met de opstalverzekering verzekerd. 

Lees meer over de opstalverzekering