Ga naar inhoud

Kinderwagen gestolen en je verzekering

Als je kostbare bezittingen hebt, zorg je er meestal voor dat die goed verzekerd zijn. Of het nu gaat om de nieuwste smartphone, een dure camera of je net aangeschafte e-bike. Maar bij sommige zaken denk je daar helemaal niet over na. Zoals bij een kinderwagen. Die zijn normaal gesproken behoorlijk prijzig. Hoe zit het dan als die kinderwagen gestolen wordt of kapot gaat? Hier vind je meer informatie over je kinderwagen en de verzekering. 

Een kinderwagen valt onder de inboedelverzekering 

Met een inboedelverzekering verzeker je al je losse spullen in huis zoals je meubels, serviesgoed en kleding. Maar ook huisdieren en diefstalgevoelige inboedel (denk aan sieraden en elektronica) vallen onder de verzekerde inboedel. Ook een kinderwagen valt dus onder je inboedelverzekering.  

Uiteraard staat een kinderwagen niet altijd in je huis. Meestal ben je juist met je kindje onderweg als je hem of haar in de kinderwagen hebt zitten. Wil je dat je kinderwagen ook verzekerd is als je op pad bent? Dan moet je de Buitenshuis dekking ook hebben afgesloten bij je inboedelverzekering van Univé. Je inboedel is dan, met uitzondering van mobiele elektronica, in heel Nederland verzekerd voor schade door een van buiten komende gebeurtenis. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd. De maximale vergoeding bedraagt € 2.500 per jaar. 

Gestolen kinderwagen voorkomen 

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom is het verstandig om er zelf ook voor te zorgen dat je kinderwagen niet gestolen wordt. Je kinderwagen is nu eenmaal een kostbaar bezit. Staat je kinderwagen ergens een stuk bij je vandaan omdat de ruimte waar je bent niet groot genoeg is? Zoals in een restaurant of bij het consultatiebureau? Zorg er dan voor dat je hem in de eerste plaats goed in de gaten houdt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook sloten voor kinderwagens te koop. Het liefst zet je hem (net als een fiets) dan dubbel op slot.  

Kinderwagen kapot en je verzekering 

Het kan ook zijn dat de kinderwagen kapot of beschadigd raakt. Ben je dan ook verzekerd voor de ontstane schade? In principe geldt: de inboedel in je woning is verzekerd voor materiële schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. Dit noemen we een van buiten komende gebeurtenis. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd. 

Woonverzekering afsluiten 

Wil je er zeker van zijn dat je goed verzekerd bent op het moment dat je kinderwagen gestolen wordt of beschadigd raakt? Sluit dan een online een inboedelverzekering bij Univé af. Bereken hieronder direct de bijbehorende premie. 

Bereken je premie