Ga naar inhoud

13 april 2017Wonen

Verhuizen? Vergeet uw inboedelverzekering niet!

Krijgt u binnenkort de sleutel van uw nieuwe huis? Dan heeft u vast al moodboards gemaakt voor elke ruimte en vult u uw weekenden met bezoekjes aan de leukste woonwinkels. Maar vergeet niet tussen alle leuke woondromen door, ook de praktische zaken te regelen. Wie zetten er vijf voor u op een rij.

Verhuisdozen

U heeft er altijd meer nodig dan u denkt. Vraag vrienden en familie of zij misschien nog ergens verhuisdozen hebben liggen. Komt u dozen tekort, dan kunt u die aanschaffen bij de bouwmarkt of huren. Er zijn op internet diverse aanbieders te vinden bij wie u handige kratten kunt huren.

Klusplanning

Maak van te voren een goede klusplanning. Welke ruimtes wilt u in elk geval af hebben voordat u verhuist? Wat moet daar gebeuren? Hoeveel tijd heeft u daarvoor nodig? Kunt u de klussen zelf uitvoeren met hulp van vrienden en familie of moet u professionele hulp inschakelen? Zaken om over na te denken.

Verhuisservice

Vraag zodra de koop van de nieuwe woning rond is, bij diverse verhuisbedrijven een offerte aan. Niet alleen omdat u zo de tijd heeft om de offertes met elkaar te vergelijken, maar ook omdat sommige verhuizers aantrekkelijke vroegboekkorting bieden.

Internetaansluiting

Er is niets vervelender dan weken te moeten wachten op de internet- en televisieaansluiting. Oversluiten van het ene naar het andere adres kan soms zelfs een maand duren. Informeer vooraf hoe dat zit bij uw internetprovider. Overstappen naar een andere provider is vaak binnen enkele dagen geregeld en kan dus aantrekkelijk zijn.

Inboedelverzekering

Als u straks daadwerkelijk met de verhuizing bezig bent, wilt u natuurlijk dat uw spullen goed verzekerd zijn. Zelfs als u de eerste periode nog aan het klussen bent en u dus nog op het oude adres woont, is het verstandig om al een inboedelverzekering voor het nieuwe adres af te sluiten. Bij Univé kunt u nu ook een inboedelverzekering afsluiten die een half jaar lang voor beide adressen geldt. Handig! Ook belangrijk: de opstalverzekering, zodat naast uw spullen ook de woning zelf is verzekerd.

*Dit artikel is geschreven door vtwonen (www.vtwonen.nl/verhuistips).

Deel dit bericht