Ga naar inhoud

24 juli 2017Wonen

Schade door uw huisdier verzekerd?

Ook al is uw huisdier nog zo lief, hij kan helaas wel eens iets vernielen of letsel veroorzaken. Als iemand anders daar het slachtoffer van wordt, draait u dan op voor de kosten?

Schade door hond of kat

Stel, uw pup beschadigt de bank van een vriendin waar u op bezoek bent of uw kat stoot een kostbare vaas om als hij bij de buren naar binnen wandelt. U kunt dan aansprakelijk gesteld worden en moet de schade betalen.

Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft, hoeft u zich over schade door uw huisdier geen zorgen te maken. Wanneer uw aansprakelijkheid vaststaat, keert de verzekeraar een schadevergoeding uit. Veel verzekeraars brengen een eigen risico in rekening. De aansprakelijkheidsverzekering van Univé kent geen eigen risico.

Huisdier veroorzaakt letsel

Zolang het om betrekkelijk kleine materiële schade gaat, lijkt de aansprakelijkheidsverzekering misschien niet zo belangwekkend. Maar uw paard kan onverwacht op hol slaan en een ongeluk veroorzaken. Of uw hond kan iemand bijten. Als er dan sprake is van letsel, kunt u een flinke schadeclaim krijgen, bijvoorbeeld omdat het slachtoffer een hoog eigen risico heeft of voor bepaalde zorg niet verzekerd is. Nog groter is de strop als het letsel een ondernemer treft die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. U moet dan de inkomsten compenseren die hij vanwege het letsel misloopt. In dat geval is een aansprakelijkheidsverzekering zeker een uitkomst.

Is een paard een huisdier?

Univé beschouwt ook het paard dat u als hobby houdt als uw huisdier. Veel andere verzekeraars doen dat niet. Zij zien uw paard als groot vee. En die categorie valt meestal buiten de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering.

Huisdier en eigen inboedel

Veroorzaakt uw huisdier schade aan uw eigen inboedel? De aansprakelijkheidsverzekeringgeldt niet voor schade aan eigen spullen. Ook uw inboedelverzekering biedt geen dekking voor schade veroorzaakt door uw huisdier.

Deel dit bericht