Ga naar inhoud
Vrouw met hond en kat

Huisdierenverzekering

Voor alle honden en katten. Vrije keuze van dierenarts. Altijd 80% vergoed.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Huisdierenverzekering

Voor alle honden en katten. Vrije keuze van dierenarts. Altijd 80% vergoed.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Voel je zeker met de huisdierenverzekering

Er komt veel kijken bij de aanschaf van een puppy, een kitten of een oudere hond of kat. Je huisdier hoort al snel bij je gezin, en daarom begrijpen wij maar al te goed dat je verzekerd wil zijn van de beste zorg als je beestje dat nodig heeft. Met de huisdierenverzekering van Univé ben je verzekerd voor de medische kosten als je hond of kat ziek wordt of een ongeval krijgt. Wij zijn er dan voor jou én voor je huisdier.

Wat is verzekerd met de huisdierenverzekering?

Bekijk in het onderstaande overzicht waarvoor je met de basisdekking wel en niet verzekerd bent.

Wachttijd 30 dagen

Er is een wachttijd van 30 dagen. Als er klachten ontstaan in de eerste 30 dagen van de verzekering, dan vergoeden wij de kosten niet behalve bij een ongeval. Dit geldt ook voor eventuele kosten van vervolgbehandelingen. 

Extra zekerheid voor je maatje

Wil je het allerbeste voor je huisdier en meer financiële zekerheid voor jezelf? Dan kun je je verzekering aanvullen met bijvoorbeeld de aanvullende dekkingen, beweeg- of gebitszorg. Stel zelf de verzekering samen die het best bij jou en je huisdier past.

Interessante thema's huisdierenverzekering

Vragen over de huisdierenverzekering?

Ontdek meer over onze huisdierenverzekering

Lees meer over onze verzekering voor huisdieren en het verzekeren van meerdere huisdieren.

Elk ras is welkom bij ons, van chihuahua tot Duitse herder. Dit geldt ook voor alle kattenrassen. Van Siamees tot Main coon. Wij verzekeren wel alleen gechipte honden. Als hondeneigenaar ben je wettelijk verplicht je hond te chippen. Katten kunnen ook later gechipt worden.

Voor honden jonger dan 8 jaar en katten jonger dan 10 jaar kun je elke dekking afsluiten. Is je beestje ouder op het moment dat je de verzekering afsluit? Dan bieden wij alleen de dekking Ongevallen aan. Bestaande klachten of aandoeningen kun je niet verzekeren. Als je de huisdierenverzekering bij ons aanvraagt, beoordelen wij de aandoening.

Wij verzekeren huisdieren alleen als ze bij je thuis wonen en minimaal 7 weken oud zijn. Vanaf 7 weken mag de pup of kitten namelijk het nest verlaten.

Bij ons kun je uiteraard meerdere huisdieren verzekeren. Je sluit dan per huisdier een verzekering af.

Per declaratie is er een eigen bijdrage van 20%. De eigen bijdrage is altijd 20% ongeacht de behandeling. Je hebt bij de huisdierenverzekering van Univé geen eigen risico.

Je kunt zelf kiezen of je voor € 2.500 of € 5.000 per jaar verzekerd wilt zijn. Welk verzekerd bedrag voor jou geldt, staat op je polis. Je krijgt altijd 80% vergoed, er geldt dus een eigen bijdrage van 20% per declaratie ongeacht de behandeling.

Voor de aanvullende dekkingen gelden andere verzekerde bedragen, namelijk:
- Beweegzorg € 500 per jaar
- Gebitszorg € 500 per jaar
- Reizen € 1.000 per jaar

Ook in Europa ben je verzekerd als een Nederlandse dierenarts je hond doorverwijst naar een dierenarts of specialist in ander land in Europa.

Als je op reis gaat met je hond of kat, dan is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Europees huisdierenpaspoort, de verplichte vaccinatie voor rabiës en het chippen van je beestje.

Meer tips over reizen met je hond of kat? Lees je in onze blog met tips over een goede voorbereiding voor jullie vakantie.

Voorwaarden en documenten

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de huisdierenverzekering.

Service & Contact

Winst waar jij blij van wordt

Je kunt erop vertrouwen dat wij er voor jou en huisdier zijn

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Annebel Ruiter, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Aafke Bos.

Blogs over huisdieren