Ga naar inhoud

Huisdierenverzekering de beste zorg voor je vriend

Voor alle honden en katten. Vrije keuze van dierenarts. Altijd 80% vergoed.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Voel je zeker met de huisdierenverzekering

Er komt veel kijken bij de aanschaf van een puppy, een kitten of een oudere hond of kat. Je huisdier hoort al snel bij je gezin, en daarom begrijpen wij maar al te goed dat je verzekerd wil zijn van de beste zorg als je beestje dat nodig heeft. Met de huisdierenverzekering van Univé ben je verzekerd voor de medische kosten als je hond of kat ziek wordt of een ongeval krijgt. Wij zijn er dan voor jou én voor je huisdier.

Wat is verzekerd met de huisdierenverzekering?

Bekijk in het onderstaande overzicht waarvoor je met de basisdekking wel en niet verzekerd bent.

Extra zekerheid voor je maatje

Wil je het allerbeste voor je huisdier en meer zekerheid voor jezelf? Dan kun je je verzekering aanvullen met bijvoorbeeld de aanvullende dekkingen beweeg- of gebitszorg. Stel zelf de verzekering samen die het best bij jou en je huisdier past.

Vragen over de huisdierenverzekering?

Winst waar jij blij van wordt

Goed om te weten

Lees meer over onze verzekering voor huisdieren en het verzekeren van meerdere huisdieren.

Elk ras is welkom bij ons, van chihuahua tot Duitse herder. Dit geldt ook voor alle kattenrassen. Van Siamees tot Main coon. Wij verzekeren wel alleen gechipte honden. Als hondeneigenaar ben je wettelijk verplicht je hond te chippen. Katten kunnen ook later gechipt worden.

Voor honden jonger dan 8 jaar en katten jonger dan 10 jaar kun je elke dekking afsluiten. Is je beestje ouder op het moment dat je de verzekering afsluit? Dan bieden wij alleen de dekking Ongevallen aan. Bestaande klachten of aandoeningen kun je niet verzekeren. Als je de huisdierenverzekering bij ons aanvraagt, beoordelen wij de aandoening.

Wij verzekeren huisdieren alleen als ze bij je thuis wonen en minimaal 7 weken oud zijn. Vanaf 7 weken mag de pup of kitten namelijk het nest verlaten.

Bij ons kun je uiteraard meerdere huisdieren verzekeren. Je sluit dan per huisdier een verzekering af.

Per declaratie is er een eigen bijdrage van 20%. De eigen bijdrage is altijd 20% ongeacht de behandeling. Je hebt bij de huisdierenverzekering van Univé geen eigen risico.

Je kunt zelf een verzekerd bedrag kiezen. Wij betalen maximaal € 2.500 of € 5.000 per jaar. Welk verzekerd bedrag voor jou geldt staat op je polis. Je krijgt altijd 80% vergoed, er geldt dus een eigen bijdrage van 20% per declaratie ongeachte de behandeling.

Voor de aanvullende dekkingen gelden andere verzekerde bedragen, namelijk:
- Beweegzorg €500
- Gebitszorg €500
- Reizen €1.000

Als er klachten ontstaan in de eerste 30 dagen van de verzekering, dan vergoeden wij de kosten niet behalve bij een ongeval. Er is een wachttijd van 30 dagen. Dit geldt ook voor eventuele kosten van vervolgbehandelingen. En als je de dekking(en) Beweegzorg of Gebitszorg later toevoegt aan je verzekering, geldt voor deze dekking(en) ook eerst een wachttijd van 30 dagen.

Ook in Europa ben je verzekerd als een Nederlandse dierenarts je hond doorverwijst naar een dierenarts of specialist in ander land in Europa.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de huisdierenverzekering.

Voorwaarden en documenten

Service & Contact

Word ook een blije baas met onze huisdierenverzekering

Blogs over huisdieren