Ga naar inhoud

Alles over uw cv-ketel

Niets zo fijn als een lekker warm huis. Een goed werkende cv is daarbij natuurlijk onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat uw cv goed blijft werken heeft deze regelmatig onderhoud nodig. Door een erkend installateur, maar sommige dingen kunt u ook zelf. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw cv-installatie goed blijft werken.

Cv bijvullen

Voor een goed werkende verwarming is het belangrijk dat de cv-ketel de juiste druk heeft. Is de druk lager dan 1,5 bar? Dan is het de hoogste tijd om de cv bij te vullen. Hoe u dat doet leest u in dit stappenplan.

Stappenplan cv bijvullen

Cv ontluchten

Hoort u wat borrelen in de verwarming? Of een tikkend geluid in de radiator? Dat betekent meestal dat er lucht in de cv-installatie zit. Tijd om de cv te onluchten dus! Hoe u dat doet leest u in dit stappenplan.

Stappenplan cv ontluchten

Cv lekkage

Een lekkage van de cv-ketel is dubbel vervelend. De verwarming kan uitvallen en daarnaast kan er waterschade ontstaan. Het is dus belangrijk om een lekkage snel te repareren. Maar hoe weet u wat er precies lekt aan de cv-ketel, en hoe kunt u lekkage voorkomen?

Lees de tips

Cv maakt geluid

In een cv-ketel gebeurt van alles om ervoor te zorgen dat het lekker warm is in huis. Het is dus niet zo gek dat uw cv af en toe geluid maakt. Maar welke geluiden zijn normaal en bij welk geluid moet u zich zorgen maken?

Alle cv-geluiden

Druk cv-ketel

Hoe hoog moet de druk van uw cv-ketel zijn en waarom is dat zo belangrijk? En wat kunt u doen als de waterdruk te laag of te hoog is?

Lees meer

Cv en koolmonoxide

Elk jaar lopen er in Nederland honderden mensen koolmonoxidevergiftiging op. In bijna de helft van de gevallen is de cv-installatie de oorzaak van een koolmonoxidevergfitiging. Hoe zit dit precies en hoe kunt u dit gevaar voorkomen?

Lees meer

Cv ketel uitzetten

In de zomer de cv-ketel uitzetten om energie te besparen, een goed idee of niet? Lees hier waarom u beter de zomerstand kunt gebruiken en hoe u de ketel uitzet als u dat toch wilt.

Wel of niet doen?

Hoe werkt een cv-ketel?

Meer weten over hoe een cv-ketel precies werkt en zorgt voor warmte bij u in huis of onder de douche? In dit artikel leggen we het voor u uit.

Lees meer

Gas besparen

Wilt u besparen op uw energierekening? In dit blogartikel leggen we u uit hoe u gas bespaart met uw cv-ketel en geven we u nog meer tips.

Lees meer

Nooit meer omkijken naar het onderhoud van je cv-ketel?