Ga naar inhoud

Scooterverzekering voor je SYM scooter

Ben jij in het bezit van een SYM scooter? Sluit dan een scooterverzekering online af bij Univé. Het is in Nederland verplicht om je scooter WA te verzekeren. De verzekering voor je SYM valt onder de scooterverzekering.   

De verzekering voor je SYM scooter: wat vergoedt Univé?

Aanvullende dekkingen voor jouw SYM scooter

Wil je jouw scooter verzekeren tegen schades die niet onder de gewone scooterverzekering vallen? Kies dan voor een aanvullende dekking, dit geeft je extra zekerheid.

Klanten geven ons gemiddeld een 8,7

Verzeker je SYM scooter bij Univé

Je kunt je SYM scooter direct online verzekeren. Je hebt direct een voorlopige dekking. En uiteraard heb je 14 dagen bedenktijd om je scooterverzekering te stoppen, je kunt dus direct verzekerd op weg.

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

De voordelen van scooterverzekering voor jouw SYM

Om de juiste scooterverzekering voor jouw SYM te kiezen, heb je goede informatie nodig. Daarom geven we je graag uitleg over schadevrije jaren, eigen risico, het voorkomen van diefstal en het verzekeren van accessoires.   

Als je een verzekering voor je SYM scooter afsluit, ontvang je direct 50% no-claimkorting, ook als je nog geen schadevrije jaren hebt. Voor ieder jaar dat je geen schade rijdt of hebt gereden, ontvang je een schadevrij jaar erbij. De no-claimkorting kan uiteindelijk oplopen tot 75%.  

Verzeker je jouw SYM scooter met een WA+ of All Risk dekking? Dan heb ben je ook verzekerd tegen diefstal. Het is wel belangrijk dat je naast je standaard slot een ART-goedgekeurd veiligheidsslot hebt (minimaal categorie 3).  

Wanneer je kiest voor een WA+ of All Risk dekking, geldt er een standaard eigen risico van € 100,-. Dit houdt in dat je bij schade eerste € 100,- zelf moet betalen. In ruil voor korting kun je het eigen risico verhogen naar € 250,- of € 500,-. Er geldt geen eigen risico voor de WA-dekking, dit omdat je alleen verzekerd bent tegen schade die je toebrengt aan anderen.   

De kosten van jouw scooterverzekering zijn afhankelijk van welke dekking jij kiest. Ook heeft de hoogte van de premie te maken met factoren zoals je leeftijd, woonplaats en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Wist je dat als je meerdere schadeverzekeringen bij Univé afsluit je automatisch profiteert van pakketkorting? Deze korting kan oplopen tot 10%.   

Heb je een nieuwe SYM scooter gekocht en verzeker je deze met een All Risk dekking? Kies dan voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Met deze regeling wordt bij total loss of diefstal in het eerste jaar de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen je dan om de aankoopnota van je scooter.  

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de scooterverzekering.

Documenten en voorwaarden

Service en contact