Ga naar inhoud

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

Een reisverzekering is handig om te hebben, maar het is geen verplichte verzekering zoals de autoverzekering. Een reisverzekering dekt kosten die je tijdens je reis maakt wanneer je ziek wordt of een ongeval krijgt. Dit soort situaties kunnen veel tijd en geld kosten. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen deze kosten.

Een reisverzekering is niet alleen handig om de kosten te dekken van onvoorziene omstandigheden. Univé ontzorgt je ook in dit soort situaties. We regelen bijvoorbeeld verblijf wanneer je partner of kind opgenomen wordt in het ziekenhuis. Met een reisverzekering kan jij je op de belangrijke zaken richten. Univé regelt de rest.

Kortlopende or doorlopende reisverzekering

Je kan een kortlopende reisverzekering  of een doorlopende reisverzekering  afsluiten. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor één reis en stopt automatisch na het beëindigen van de reis. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Vaak is een doorlopende reisverzekering voordeliger wanneer je meer dan een keer per jaar op reis gaat.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?