Ga naar inhoud

Mijn koffer is te zwaar

Reis je binnenkort met een vliegtuig naar je vakantiebestemming? Let er dan bij het inpakken op dat je koffer niet te zwaar is. Bij het boeken van je vliegvakantie kun je ervoor kiezen om ruimbagage bij te boeken. Voor deze ruimbagage geldt dat er een maximumgewicht aan mag zitten. Wanneer je koffer te zwaar is, dan moet je dus extra bijbetalen. Op deze pagina vertellen we meer over deze ruimbagage, en waar je op moet letten. 

Bijbetalen voor een te zware koffer 

Stel: je reist binnenkort naar je vakantiebestemming, en je hebt bij jouw vliegtuigmaatschappij ruimbagage bijgeboekt. Op de dag van jouw vertrek wil je je ruimbagage laten inchecken bij de incheckbalie, maar je koffer is te zwaar. In dit geval kan het zijn dat je moet bijbetalen voor het extra gewicht van je koffer. Maar hoeveel moet je nu bijbetalen als je koffer te zwaar is? Dit is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, en dus het extra gewicht van je koffer. 

Mijn koffer is thuis al te zwaar 

Kom je er thuis tijdens het inpakken al achter dat je koffer te zwaar is? En zijn de spullen die je hebt ingepakt allemaal noodzakelijk om mee te nemen? Bekijk dan thuis de mogelijkheden van je luchtvaartmaatschappij voor het bijboeken van extra gewicht voor je ruimbagage. Of voor het bijboeken van een extra ruimbagagekoffer. Dit is namelijk goedkoper dan als je dit moet regelen op de luchthaven. 

Tips voor het inpakken van je koffer 

Voorkomen is beter dan genezen. Het is namelijk nooit leuk om je vakantie te beginnen met een te zware koffer, en met extra onvoorziene kosten. We hebben daarom een aantal tips voor je verzameld voor het inpakken van je koffer.

We raden je aan om voor je vertrek naar de luchthaven je koffer te wegen. In dit geval ben je altijd zeker van het gewicht van je koffer, en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Doe dit ook voor het vertrek van je vakantiebestemming naar huis. In sommige hotels staat er bijvoorbeeld in de lobby een apparaat waar je je koffer te wegen. Je kunt er ook voor kiezen om een klein weeg-apparaatje mee te nemen in je eigen koffer.

Vergeet niet dat je ook spullen in je handbagage mag meenemen. Dit scheelt vaak ook weer gewicht in je ruimbagagekoffer. Houd er wel rekening mee dat niet alle spullen mee mogen in je handbagage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote flessen met vloeistof. Lees je daarom eerst goed in over wat je mag meenemen in je handbagage.  

Zorg dat je met het inpakken van je koffer kritisch bent op de spullen die je wil meenemen. Sommige spullen kun je misschien ook op je bestemming kopen en hoef je dus niet zelf mee te nemen. Op deze manier voorkom je dat je te veel spullen meeneemt en dus een te zware koffer. 

Een reisverzekering afsluiten bij Univé 

Een vakantie is vaak een periode waar je al lang naar hebt uitgekeken. Het is daarom belangrijk dat je goed op deze vakantie bent voorbereid. We raden je daarom aan om een passende reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je namelijk altijd verzekerd van hulp wanneer je plotseling ziek wordt. Of bijvoorbeeld wanneer je wordt bestolen. Bij Univé sluit je een reisverzekering gemakkelijk online af. Het voordeel hiervan is dat je ook direct de hoogte van jouw premie berekent. 

Bereken jouw premie