Ga naar inhoud

Reisverzekering kind gescheiden ouders

Ga je scheiden of ben je net scheiden? En vraag je je af hoe het eigenlijk zit met een reisverzekering voor een kind met gescheiden ouders? Je kunt de reisverzekering voor je kind op verschillende manieren regelen. Je kunt je kind meeverzekeren op je eigen reisverzekering of op de reisverzekering van je ex.

Je kind meeverzekeren op eigen reisverzekering

Als je ex-partner geen doorlopende reisverzekering heeft en jullie kind niet heeft meeverzekerd, dan kun je je kind meeverzekeren op je eigen reisverzekering. Woont je kind bij jou of bij je ex-partner? Of woont je kind op zichzelf vanwege studie? Dan kan je je kind meeverzekeren op je eigen reisverzekering. Woont je kind op zichzelf, en niet (meer) voor studie? Zorg dan dat je kind zelf een reisverzekering afsluit.

Je kind meeverzekeren op reisverzekering van je ex

Heb je met je ex-partner co-ouderschap en heeft je kind daardoor twee adressen? Controleer altijd voordat je kind op reis gaat de reisverzekering van je kind. Dit kun je doen door aan je ex-partner te vragen of je kind is meeverzekerd en welke dekking de verzekering heeft. Als je kind meeverzekerd is bij je ex-partner en je ex-partner geen medische kostendekking heeft, dan is je kind hier ook niet voor verzekerd wanneer hij of zij in het ziekenhuis komt te liggen. Daarom is het belangrijk dit op voorhand samen te bespreken. Als je ex-partner een doorlopende reisverzekering heeft en jullie kind heeft meeverzekerd op de polis, dan is je kind voor alle uitjes, weekendjes weg en vakanties in binnen- en buitenland verzekerd. Het is dan niet nodig je kind mee te verzekeren op je eigen reisverzekering. Ook al gaat je ex-partner niet mee op reis, je kind is dan al verzekerd voor alle vakanties en uitstapjes.

Reisverzekering voor uitwonende kinderen van gescheiden ouders

Een kind kan ook uitwonend zijn door een studie of stage. Kinderen die voor hun studie of stage uitwonend zijn verzekerd als je bij jou of je ex-partner op de polis staan. Ook als ze alleen op vakantie gaan. 

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering voor jou en je kind regel je online eenvoudig en snel. Bereken je premie en sluit je Univé-reisverzekering direct af.

Bereken je premie