Ga naar inhoud

Zo helpen onze juristen je

Benieuwd wat je kunt verwachten van onze juristen als je kiest voor Rechtshulp on demand? Op deze pagina vind je voorbeelden van veelvoorkomende situaties, vragen en oplossingen. Zo weet je precies wat de jurist voor je gaat doen.

Jasper (39) & Selma (42) worden aansprakelijk gesteld voor verborgen gebreken

Voor Jasper en Selma was het geen probleem om hun huis te verkopen. En een nieuw huis hadden ze gelukkig ook snel gevonden. Totdat er 3 maanden na de verkoop ineens een mailtje komt. De kopers van hun oude huis hebben ernstige verborgen gebreken ontdekt, waarvoor ze hen nu aansprakelijk stellen. Ze willen alle kosten van de reparaties vergoed hebben.

1. De vraag van Jasper en Selma 

Het stel herkent zich niet in de gebreken. Ze vinden de situatie erg vervelend en maken zich veel zorgen. Wat moeten ze doen? Ze besluiten Rechtshulp on demand in te schakelen.

2. De hulp van de jurist 

Jasper en Selma volgen het advies op om het pakket Situatie beoordelen af te nemen. De jurist beoordeelt de koopovereenkomst en de situatie. Hij stelt vast dat de koper van de woning in deze situatie geen mogelijkheid heeft Jasper en Selma met succes aan te spreken. Het stel kende de gebreken niet. Bovendien maken deze het huis niet ongeschikt voor normaal gebruik als woonhuis. Zulke gebreken zijn voor het risico van de koper.

3. Het resultaat 

De jurist heeft een e-mail voor Jasper en Selma opgesteld, die ze naar de kopers sturen. Die besluiten hierna om het erbij te laten en zelf de herstelwerkzaamheden te betalen. Jasper en Selma zijn opgelucht en kunnen weer rustig slapen.

Direct hulp van een jurist

Lisa (23) werd aangereden op de fiets

Onderweg van de sportclub naar haar huis werd Lisa aangereden door een auto. Na een kort verblijf in het ziekenhuis gaat het beter, maar moet ze nog wel een tijdje herstellen. Als freelancer loopt ze nu inkomsten mis en maakt ze ook nog eens extra kosten voor hulp in huis. Bovendien is haar fiets niet meer te repareren.

1. De vraag van Lisa 

Haar zorgverzekering vergoedt een deel van de zorgkosten, maar hoe zit het met al die andere kosten? Ze ontdekt dat Univé haar gratis kan helpen bij het verhalen van haar letselschade.

2. De hulp van de jurist 

De jurist bespreek met Lisa wat er gebeurd is, welk letsel ze heeft opgelopen en welke gevolgen dat voor haar heeft. Ze maakt een inschatting van Lisa’s kans op een schadevergoeding. Ook neemt ze het contact en de onderhandeling met de tegenpartij op zich.

3. Het resultaat

Uiteindelijk wordt de schade aan Lisa’s fiets vergoed en ontvangt ze een vergoeding voor de inkomsten die ze tijdens haar herstelperiode misloopt.

Gratis jouw letselschade verhalen

Hans (52) wordt ontslagen

Na 20 jaar trouwe dienst krijgt Hans te horen dat hij ontslagen wordt. Het bedrijf verandert van koers, waardoor zijn functie overbodig is geworden. Er is geen passend alternatief werk binnen het bedrijf. In een vaststellingsovereenkomst doet zijn baas hem een voorstel voor de ontslagvergoeding en uitbetaling van vrije dagen.

1. De vraag van Hans

Hans vraagt zich af of hij dit zomaar moet ondertekenen, of dat hij misschien recht heeft op meer. Hij besluit Rechtshulp on demand in te schakelen en kiest voor het pakket Brief opstellen.

2. De hulp van de jurist

Na het bekijken van de conceptovereenkomst vindt de jurist dat de ontslagvergoeding aan de lage kant is. Ook lijkt het hem redelijk om vrijstelling van werk te krijgen. Zo houdt Hans zijn salaris tot de ontslagdatum en kan hij in de tussentijd op zoek naar ander werk. De jurist stelt een brief op die Hans naar zijn werkgever kan sturen.

3. Het resultaat

Na ontvangst van de brief overlegt de werkgever met zijn eigen adviseur. Ze komen tot de conclusie dat Hans’ eis redelijk is en gaan akkoord met zijn tegenvoorstel. De door de jurist voorgestelde vergoeding voor rechtsbijstand wordt ook toegekend. De kosten voor Rechtshulp on demand worden dus vergoed.

Ook juridische hulp nodig?