Ga naar inhoud

Wonen, buren en relaties

Heb je een juridisch probleem op het gebied van wonen, buren of relaties? Bij Univé kun je altijd terecht voor juridisch advies. Ook als je niet verzekerd bent.

  • Conflict met verhuurder, verkoper of makelaar van je huis
  • Conflict met leverancier van een voorziening in huis (bijv. gas, stroom of internet)
  • Conflict met buren

Onze oplossingen

Van onenigheid met een makelaar tot een conflict met je energieleverancier: op het gebied van wonen en relaties kun je met allerlei juridische problemen te maken krijgen. Uit onze oplossingen kies je precies de hulp die jij nodig hebt.

Direct weten of en hoe we je kunnen helpen? Met onze online pakkethulp ontdek je het binnen 2 minuten.

Let op: voor conflicten met buren bieden we alleen de oplossing 'Situatie beoordelen'.

Geen verborgen kosten

Bij ons krijg je juridische hulp voor een vaste prijs, inclusief btw. Komen er extra kosten van derden bij, bijvoorbeeld omdat je een rechtszaak wilt starten? Dan bespreken we dit altijd vooraf met jou. Zo kun je bepalen of je akkoord gaat met de kosten.

Wat past het beste bij jouw situatie?

We bieden oplossingen voor bijna elk juridisch probleem rondom wonen, buren en relaties. Ontdek direct in welke situaties onze juristen je mogelijk verder kunnen helpen. Weet je niet welke oplossing je moet kiezen? Met onze online pakkethulp helpen we je meteen op weg.

Huur je een woning en heb je problemen met de verhuurder? Bijvoorbeeld omdat de verhuurder zich niet houdt aan de afspraken in je huurovereenkomst? Dan raden we je aan om een beoordeling van je situatie aan te vragen. De jurist checkt jouw huurovereenkomst en vertelt je precies wat je rechten zijn.

Lees meer over Situatie beoordelen

Is er rond de aankoop van je nieuwe woning een conflict ontstaan met de verkoper, makelaar of hypotheekverstrekker? Dan helpen we je graag met een juridische check van je NVM-koopovereenkomst. Of van de overeenkomst met je makelaar.

Wil je het conflict schriftelijk oplossen met de hulp van een jurist? Dan helpen we je graag bij het opstellen van een goede juridische brief.

Het kan zijn dat je je zaak uiteindelijk tóch helemaal uit handen wilt geven. In dat geval kun je je pakket altijd nog opwaarderen naar Onderhandelen. Je Univé-jurist regelt dan alle communicatie en onderhandelingen met de andere partij.

Lees meer over Brief opstellen

Lees meer over Onderhandelen

Sloot je onlangs bijvoorbeeld een nieuw energiecontract af, maar wil je hier nu vanaf? Dan raden we je een juridische check van jouw dienstenovereenkomst en de algemene voorwaarden aan.

Heeft de aanbieder een dienst aan je verkocht op een misleidende of agressieve manier? Of heb je een klacht over de dienst? Dan kijken we of we je kunnen helpen met het opstellen van een juridische brief.

  • Conflict met leverancier van gas, water of elektriciteit

  • Conflict met tv- of internetprovider

  • Conflict met woonverzekeraar (in overleg)

Lees meer over Situatie beoordelen

Lees meer over Brief opstellen

Heb je geluidsoverlast of andere onenigheid met de buren? Kies dan voor een beoordeling van je situatie. De jurist kijkt zorgvuldig naar jouw situatie en geeft advies over wat je kunt doen.

Lees meer over Situatie beoordelen

Goed om te weten: voor deze situatie bieden we alleen deze oplossing.

Heb je een conflict met jouw (ex-)partner, bijvoorbeeld over jullie scheiding, de alimentatie of de voogdij van jullie kind? Wil je dat een jurist het samenlevingscontract, huwelijkscontract of echtscheidingsconvenant voor je controleert? Of heb je een conflict over een erfenis? Dan raden we je het pakket Situatie beoordelen aan.

  • Juridische check van samenlevingscontract, huwelijkscontract of echtscheidingsconvenant

  • Conflict over (echt)scheiding, alimentatie of ouderlijk gezag

Lees meer over Situatie beoordelen

Goed om te weten: voor deze situatie bieden we alleen deze oplossing.

Wat Univé voor je kan betekenen

We hebben meer dan 250 juristen in dienst die je kunnen helpen met de lastigste situaties. Zonder dat je een verzekering nodig hebt of moet afsluiten. Wel zo makkelijk.

Vragen & contact