Ga naar inhoud
Vrouw met bril aan tafel en ondersteunt haar hoofd met haar hand terwijl ze een laptop voor zich heeft en kijkt naar een papieren document.
Vrouw met bril aan tafel en ondersteunt haar hoofd met haar hand terwijl ze een laptop voor zich heeft en kijkt naar een papieren document.

Ontslag

Of je nu ontslagen dreigt te worden, net ontslagen bent óf zelf ontslag wilt nemen: onze ervaren juristen staan klaar om je verder te helpen en adviseren. Ook als je geen rechtsbijstandverzekering hebt.

  • Werkgever heeft arbeidsovereenkomst opgezegd
  • Ontslagvoorstel of vaststellingsovereenkomst ontvangen
  • Onterecht of op staande voet ontslagen

Onze oplossingen

Welk probleem over (mogelijk) ontslag je ook hebt: het is belangrijk dat je weet wat jouw rechten en plichten zijn. Onze juristen zoeken dit graag precies voor je uit.

Uit onze oplossingen kies je precies de juridische hulp die je nodig hebt. Twijfel je over welke oplossing het beste bij jouw probleem past? Gebruik dan onze online pakkethulp. Binnen 2 minuten zie je of en hoe wij je kunnen helpen.

Geen verborgen kosten

Bij ons krijg je juridische hulp voor een vaste prijs, inclusief btw. Komen er extra kosten van derden bij, bijvoorbeeld omdat je een rechtszaak wilt starten? Dan bespreken we dit altijd vooraf met jou. Zo kun je bepalen of je akkoord gaat met de kosten.

Wat past het beste bij jouw situatie?

We bieden oplossingen voor bijna elk juridisch probleem rondom jouw ontslag (of dreigend ontslag). Wil je direct weten of en hoe onze juristen je kunnen helpen? Met onze online pakkethulp ontdek je het binnen 2 minuten.

Zijn jij en je werkgever het met elkaar eens over de beëindiging van jouw dienstverband? Dan is er sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. In zo’n situatie geeft de werkgever je meestal eerst een ontslagvoorstel. De uiteindelijke afspraken die je over jouw ontslag maakt, leg je samen vast in een vaststellingsovereenkomst.

Voordat je het ontslagvoorstel of de vaststellingsovereenkomst tekent, kan het verstandig zijn om een juridische check aan te vragen. Zo weet je zeker dat de afspraken over jouw ontslag zo voordelig mogelijk voor je zijn. Bovendien ben je dan ook goed geïnformeerd over de mogelijke risico’s en gevolgen van je handtekening. 

Ben je het niet eens met het ontslagvoorstel van je werkgever? Dan is het mogelijk om over het voorstel te onderhandelen. Ook hier staan we je graag in bij.

  • Je hebt een ontslagvoorstel ontvangen, maar bent het er niet mee eens

  • Juridische check van jouw ontslagvoorstel

  • Juridische check van jouw vaststellingsovereenkomst

Lees meer over Situatie beoordelen

Lees meer over Onderhandelen

Mogelijk wil je werkgever jouw arbeidsovereenkomst opzeggen. Wil de werkgever dit doen zonder zich te houden aan de wettelijke regels? Of aan de afspraken die in je arbeidsovereenkomst staan? Dan raden wij je een beoordeling van je situatie aan. De jurist beoordeelt jouw arbeidsovereenkomst en zoekt precies voor je uit waar jij recht op hebt.

Lees meer over Situatie beoordelen

Het kan ook zijn dat je zelf ontslag wilt nemen, terwijl jouw werkgever juist wil dat je blijft werken. In zo'n geval is het belangrijk dat je jouw ontslag op de juiste manier aanpakt en regelt. Op die manier kun je soms kostbare fouten voorkomen. Onze juristen kunnen je hier goed bij helpen, bijvoorbeeld met juridisch advies en begeleiding.

Tijdens een beoordeling van je situatie bekijken we graag wat jouw rechten en plichten zijn. En welke mogelijke gevolgen het ontslag voor je heeft. Zo weet je zeker dat je niets belangrijks over het hoofd ziet. Wil je ook juridische begeleiding bij het nemen van jouw ontslag? Dan kunnen we een persoonlijke ontslagbrief voor je schrijven.

Lees meer over Situatie beoordelen

Lees meer over Brief opstellen

Bij ontslag op staande voet word je per direct ontslagen. Vanaf het moment dat de werkgever dit aan je vertelt, is jouw arbeidsovereenkomst beëindigd en heb je geen recht meer op loon. Een ontslag op staande voet heeft vaak grote gevolgen. Daarom mag de werkgever je alleen op staande voet ontslaan als daar een dringende reden voor is.

Denk je dat je onterecht op staande voet ontslagen bent? Dan kijken en denken onze ervaren juristen graag met je mee. Tijdens een beoordeling van je situatie kunnen we bepalen of je werkgever wel in zijn recht staat. En of jij iets kunt doen om jouw ontslag op staande voet aan te vechten.

Lees meer over Situatie beoordelen

Wil jouw werkgever je ontslaan (via het UWV), maar ben je het niet eens met het ontslag? Dan is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Bij een UWV-ontslagprocedure heb je namelijk 14 dagen om bezwaar te maken tegen jouw ontslag. Dit noemen we verweer indienen.

Bij zo’n procedure komt er veel op je af. Onze juristen staan je daarom graag bij met een beoordeling van je situatie. Zo kunnen we voor je uitzoeken hoe het zit met jouw transitievergoeding en WW-uitkering. En juridisch advies geven over wat je het beste kunt doen. Zo kun je zorgen dat je geen rechten verliest én de best mogelijke ontslagvoorwaarden krijgt.

Lees meer over Situatie beoordelen

Wat Univé voor je kan betekenen

We hebben meer dan 250 juristen in dienst die je kunnen helpen met de lastigste situaties. Zonder dat je een verzekering nodig hebt of moet afsluiten. Wel zo makkelijk.

Vragen & contact